e-Ink ebook olvasó, e-Ink note, e-book

Sziasztok!

Minding nagy híve voltam az olvasásnak. Anno Palm-on kapott el az őrület, aztán mobilteló, később, amikor bejöttek az e-Ink kijelzős e-book olvasók akkor azon olvasgattam. Ez utóbbi vonalon voltak Kindle és Nook e-book olvasóim. A technika halad, megjelentek az e-Ink kijelzős Note eszközök is. Most speciel egy ilyet használok, ez jegyzetelésre is szuper:

Nem szeretnék belemenni abba a vitába, hogy tableten, meg telefonon is lehet olvasni, mert az e-Ink kijelző olvasásra és írásra is sokkal közelebb áll a papírhoz, no meg nem világít bele a fejedbe. Hosszútávon olvasásra sokkal egészségesebb.
Arról nem is beszélve, hogy egy töltéssel majdnem egy hónapig elketyeg egy ilyen masina.
Szóval kinek milyen van, használ e még rajtam kívül valaki ilyen eszközt?

Eat az új szerzeményemet azért kedvelem, mert jegyzetelni is lehet vele és nagyon jól ki tudom használni. Van ennél komolyabb is, csak ez számomra méretben is jobb és az ára sem volt egetverő.

3 Likes

én azt hittem, hogy már elmentél nyugdíjba :D

3 Likes

Ez hogy jön az ebook readerhez? :)

csak néztem, mi van a képernyőn…
én is gondolkodtam, hogy erre cserélem a kindle-met, de aztán végiggondoltam, az ipad cerkájával sem jegyzetelek annyit, hogy vegyek miatta a mobiscribe-ot.

ellenben vettem egy PocketBook Color-t. Csak hogy színesek legyenek a könyvborítók. egyelőre másra, pl képregény olvasásra nem jó

1 Like

Szia! Ilyet honnan lehet szerezni? Csak külföldről? Nekem egy öreg inkpad 1-em van, de okosfüzetekből (amibe írni lehet és digitálisan is megmarad) már többfélét is használtam (moleskine smart writing, rocketbook).

Jah hát kérem én még most is tanulok szakmákat és azért, mert elzavartak nyugdíjba, én elég aktívan tolom az építőiparban.
Épp az ács szakmát művelem.


Sala! Meg fogsz lepődni.
Amióta meg van a Mobiscribe, imádok kézzel írni. Rengeteget használom és sokkal másabb az írás rajta, mint egy tableten.
Nagyon hasonlít a papírra íráshoz. Komolyan. Kételkedtem benne, de amikor megjött, padlót fogtam. nem késik a pen, az írás érzet tökéletes.

5 Likes

Szia Orsi! Ezt csak a Mobiscribe oldaláról érdemes megrendelni. Máshol drágább. Európából küldik, elég hamar itt van.
Ha ezt rendeled, akkor az újabbat vedd!
Ezt: New Origin Mobiscribe
Ha onnan rendeled, akkor egy fát elültetnek a rendelésed kapcsán. :)

gratulálok!
offtopik, de nekem már kezd elegem lenni az építőiparból, túlságosan benne vagyok sok évtizede… épp tegnap próbáltam kitalálni, hogy amit elcsesztek az ácsok, hogy tegyük rendbe :D

Tulajdonképpen engem az alábbiak vittek bele az építőiparba:

  • elegem lett az irodai és gép előtti munkákból. Amolyan folyamatos kielégületlenség érzetem volt, hogy hiába dolgozom minden nap, mindig ugyanaz van, nincs igazi, kézzelfogható eredménye a munkának. A rajzok, grafikák inkább csak szórakozást jelentenek, de mégsem teljesedett ki az alkotói megelégedés igazi kézzelfogható végeredményben.

  • ha már benne vagyok, érteni és tudni is akarom azt, amit csinálok. Ráadásul én úgy állok hozzá a munkához, hogy ahol munkát végzek, azt úgy teszem, mintha magamnak csinálnám. Ki nem állhatom az “Ezeknek jó lesz ennyiért” hozzáállást.

  • 52 éves vagyok. Rohadtul élvezem a szabadban végzett, embert próbáló kemény fizikai munkát. Legjobban a kimondottan magasban történő munkavégzést. Ezért is tanulom jelenleg az ács szakmát. Ebben a tanévben végzek.

  • jól keresek, napi 25-30E megvan, ha meg lesz a végzettségem, még magasabb lesz a bérem. Hozzáteszem, jelenleg rengeteg munkánk leállt tolódott, az idiótán felment alapanyagárak és fahiány miatt.

  • jelenlegi helyemen olyan érdekességekbe futok bele, amik sok esetben a művészettörténelem, a régi korok építészete témakörökbe tartoznak. Ezt kimondottan élvezem. Nagyon érdekelnek a 100-200 éves ácsmunkák, ahol még nem használtak szerkezetépítő csavarokat, sok-sok speciális csapolást, illesztést készítettek, sokkal egyszerűbb szerszámokkal, mint amik jelenleg rendelkezésre állnak.

Ha jól tudom, te inkább a tervezési résszel foglalkozol. Vagy rosszul tudom?

Sajnos van ilyen. Ezen nem csodálkozom. Tapasztalatból mondom, sok szakember egy egyszerű tervrajzot nem bír értelmezni. Aztán meg mindegyik szakma szidja a másikat. No meg az ilyen finomságok, hogy a kőműves azt mondja, majd a festő megoldja :D :D stb. Rengeteg az alkoholista az iparágban. Ezt soha nem tudtam megérteni. Munka előtt, alatt felelőtlenség piálni, másrészt meg utána se kötelező.

Sajnos az igazán jó szakemberek nagy része elment az országból, néha üdítő, hogy egy-két fiatallal találkozik az ember, akik igényesek a munkájukra és értenek is hozzá. Persze nem ez a jellemző.
A többi siralmas valóban.
Tudnék sztorikat mesélni…

2 Likes

Az, hogy elment az a rengeteg fiatal csak és kizárólag a cégek főnőkőéinek köszönhető. Brutális alacsony bérért melóztattak mindenkit.

Az hogy most ennyit kapsz szívesen :D
(azért tegyük hozzá még mindig feketén fizetnek ennyit ebben teljesen biztos vagyok, ez már gyakorlatilag nyugati bér azzal a különbséggel, hogy itt be is jelentenek ennyiért ami ugye sokszor később elégé fontos.)

Nekem kurvára mindegy lenne, hogy bejelentenek, avagy sem, mivel nekem már nem kell azért tekernem, hogy jó legyen a nyugdíjam.
Ez nekem már csak egy plusz ráadás, mert magát a munkát élvezem :D :D
Amúgy be vagyok jelentve, ezt megsúgom.
Amúgy nem csak a fiatalok mentek ki, hanem a középkorú szakik is.

1 Like