El Capitan és AirPlay

Nem megy az AirPlay rMBP-m és Apple TV2-öm között. A Beamer működik, iOS9-ről megy az AirPlay. A macbook egyszerűen nem talál AirPlay eszközt… A hangot is ki tudom küldeni, de ott ca 3mp delay van.
Utána olvasva az derült ki, hogy azoknál jelentkezett ez a probléma, akiknek még iOS 5.3-on van az Apple TV-je, vagyis nem jailbreakelte. A legfrissebb szoftverrel állítólag megy.
Valaki le tudja tesztelni, hogy nála sem megy?

Apple TV 3, 7.2-es szoftverre mukodik. Ezzel nem vagy sokkal beljebb, ugye?

“I was also able to confirm that airplay from my MBA with 10.11 b4 works with newer ATV2 (Gen 2, model A1469, OS 7.2), so appears to be limited to either older ATVs or older firmware.”

https://forums.developer.apple.com/thread/12438

Szerk: Szerintem tevesen jellemzi a cuccat aTV2-nek, a 1469 az aTV3.

Ezt talaltam meg:

Köszönöm szépen! Az elsőt megtaláltam én is, a másodikat már nem.
A vicc az, hogy bazira nem hiányzik a jailbreak a Beamer óta. Szerintem jól eladom és veszek egy 3-at. :-)

Szerintem meg varj egy kicsit, hogy mit tud a 4. Nem biztos, hogy erdemes venni egy 3-ast.

na errol jo tudni,
most jol kitoltak velunk :))), plane, hogy az ATV4 erosen gyanusan jb-zheto lesz:))
remelem régi airport expresse megy a kapitany mert most szeretnek vissza allitani hadrendbe egyet csak zenehallgatas miatt mert utalatos dolog apple tv n airplay-vel zenet hallgatni

Jelentem, az első generációs Express tökéletesen teszi a dolgát.
A számítógép és a telefon is ezen keresztül csatlakozik a netre és mindkettőröl megy a zene sugárzás a hifire.
(Egy bug/feature azért csak van… Ha iTunes-on keresztül szól a zene és elindítok a VLC-ben egy másik zenét/videót, az iTunes lejátszás megáll (pause). A VLC lehet az oka, az iTunes mellett elindított QuickTime Player nem okoz iTunes leállást. ???)

Ez nem hiba, hanem a VLC direkt leállítja az iTunes lejátszását. Nagyon sok program csinálja egyébként így. Főleg iOS-en vehető észre, amikor zenét akarsz hallgatni, közben játszani és a játék leállítja az iTunes lejátszását.

Oké, köszi, szóval feature. Eddig OS X 10.8-on és iOS 7.1-en éltem és nem találkoztam ezzel a dologgal. Majd megszokom valahogy.

Megkérdezem itt, van arra lehetőség hogy az airplay ne késsen ilyen brutálisan sokat? Azért ez 2021ben már egy áthidalható problémának kéne lennie.

Milyen helyzetben zavaró? Nálam a hangszóró kiválasztása után egy pár másodperccel már szól is.

Delay, nem lag. Tényleg dühítő, és kiszámíthatatlan, mikor lép fel.

Ah okay. Nem szoktam real-time streamelni, csak zenét hallgatok. :-)

Minden helyzetben zavaró. 2021-van ne legyen hallható latency, így gyakorlatilag csak zenehallgatásra használható, de például már filmnézésre nem. Vagy játék hangnak se. Gyakorlatilag semmire zenén kívül.

Nálam attól is függ, melyik eszközön mi megy. YouTube pl használhatatlan, másodpercnyit képes csúszni. Apple tv viszont jó még játékra is.

De nem értem miért van ilyen késés, konkrétan sonos hangfal. És ugye a sonos rendszer teljesen vezeték nélküli és tökéletesen működik mindennél. Ők képeske rá. Az apple ezt nem képes megoldani.

ui.: és amin a legjobban elgondolkodok ha a képernyő van kiküldve nem csak a hang akkor meg gyakorlatilag latency nélkül tudja. ez megint az apple hülyesége lesz hogy késleltetik a hangot ha csak audio van.