El Capitan: Megszűnik a CoreAudio fireware támogatása

Continuing the discussion from El Capitan:

Egyébként vicces, hogy van egy Presonus Firebox (firewire) hangkártyám és a gyártó oldala szerint 10.8 óta nem csinálják tovább hozzá a támogatást. Mégis letöltve a legutolsó szoftverüket (10.7 -hez készült) tökéletesen megy a 10.10 gépemmel. A hangkártya is tökéletesen üzemel.
De akkor ezek szerint hamarosan ennek örökre vége lesz :(
Lehet ideje lenne lecserélni a hangkártyámat egy újabbra :(
(mármint nem ezt, hanem egy Focusrite Pro 24 DSP kártyát…) :D

Ameddig nagyon nem valtozik az os x menni fog (nem akarok hulyeseget irni) de pl 10.7-10.11 vagy 10.4-10.6 mind mind egy “par” siman mennek a driverek

azért valahol arrol nem az apple tehet hogy elkészítette az uj os-t aminek a betáját minden fejlesztő megkapja és a több szászezer forintos kártyához nem írnak ujabb drivereket.

az alap támogatást kivette az apple de drivert bármikor kiadhat a gyártó és menni fog (nincs letiltva a termék 10.11 alatt csak az apple nem támogatja mint szabvány eszközt.

igazából évek óta nincs FW port a mac-en miért kinldjon vele az apple neki ott a tb- ha meg egy gyártónak erre van szüksége akár régebbi gépeken is írja meg a drivert.

tudd váltani, max lehet nem fog müködni az adott kiegészítő de ez semmilyen mértékben nem az apple-t minősíti hanem a kiegészítő termék gyártoját.akár egy több millios hangkártya vagy dsp proci is lehet. ez el is helyezi az adott gyártot a képzeletbeli ranglétrán.

Most végül ha jól értem az történt, hogy néhány eszköz esetében a gyártónak kell készítenie saját drivert és nem pedig csak beépíti az Apple által készített szabványt a saját kártyájába.
Szóval ha így nézzük, akkor lehet, hogy kicsit több idő kell egy ilyen megírására, minthogy csak támogatni az új rendszert a “régi módszerrel”.

az első beta 10.11 nem tegnap jött ki azért nem 2 hét alatt kell összedobniuk a cuccot.

ez ilyen elégé sokáig támogatva volt az idő telik a csatalkozó elavult lett. ha egy hangkártya már csak usb3-on megy usb2 azt is elfogadja mindenki ez pont ugyan ilyen. csak itt FW-ről TB-re váltunk.

Akkor fw-re miert volt fejlesztes? Vagy azt csak almodtam?

Azert fw portokat heggesztettek plasztikkasztnis vindozos gepekbe egy idoben eleg szep szammal, meg ha esetleg csak mondjuk a a 400s verziot is.

De abbol is csak a 4 labas valtozatott, es azt is mind a kamerak vegett.

Talan megaz szolhatott az egykori szelesebb koru tamogatas mellett, hogy az akkori usbtol jelentosen gyorsabb megoldast jelentett es nem volt meg mas elkepzelheto alternativa (egy ideig)

Meg a dv kamerak 90% csak fw port volt.

windows a mainaig nem tud skálázodni retinoa felbontás alá. :D mit vársz tölük?

En azt hallottam, hogy a Windows 10 mar tud. Legalabbis a kollegam ezt allitja egy 4K-s monitor tulajdonosakent.

én pedig ugy tudom, prohardver.hu forumon panaszkodtak hogy nem tud.

Egyébként érdekes ez a TB és az árak. Mert ki akar TB eszközt venni, ha a csatlakozó miatt sokkal drágább, mint egy USB3 eszköz. A helyzet az, hogy az Apple felhasználók valószínűbben vesznek ilyen eszközt. Én is szívesebben veszek TB eszközt, mint USB3-at, holott lehet nem is lenne semmi előnye sem egyáltalán. Vagy kitudja.

azért a retina kijelző ma már alap szerintem, szép lassan. egyszerűen fejlődika technika miért ne legyen kellemesebb a szemnek.

amugy ha nem tévedek volt olyan és vna olyna márka aki csak MAC-re fejelszt és köszöni jól van, na kitalálod ki az?

Ez beugratós kérdés? :)
Amúgy Apogee??? :)

1 Like