Élő stream 1 vagy 2 iPhone-al és mikrofonnal.

Sziasztok, van esetleg valakinek tapasztalata iPhone telefonon keresztüli live stream-el kapcsolatban?
Az elképzelés 1 vagy 2 telefon képét kellene a világhálón megosztani. A telefonok statívon lennének és még kellene egy mikrofon is, ami a hangot küldené az eszközre (telefonra esetleg laptopra) és a világhálóra. Van valakinek esetleg tapasztalata, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni? Milyen app-al, milyen mikrofonnal? (iPhone SE és iPhone 12 Pro telefonokról van szó.) És van egy 2018-as MacBook Pro is szükség esetén. Köszönöm a válaszaitokat!

Szia!

Próbáld ki a Switcher Studio progit: https://www.switcherstudio.com/

A Rode egész jól használható mikrofonokat gyárt iphone-hoz.

Orsi

1 kedvelés

gépre OBS telefonra pedig EpocCam

2 kedvelés

Mindenképpen kell hozzá egy gép szerintem, bár lehet iPad is elég lehet, ahol a két streamet tudod keverni.
EpocCamet nem ismerem, de az OBS-t tudom ajánlani, bár szerintem nem annyira felhasználóbarát a felülete.
Wirecast még megér egy próbát, bár fizetős, és azt is gépen kell futtatni. Régebben a Wirecast adott saját streaming alkalmazást telefonra, nem tudom mostanában még megvan-e. De a Wirecast könnyen kezelhető volt.

1 kedvelés

Igen a wirecasthoz vagy az obs-hez is kell egy erősebb gép, a switcher studiónál egy komolyabb ipaden is össze lehet rakni az adást. Igazából sok-sok türelem és (szabad)idő a tesztelésre szükséges mindegyikhez :)

1 kedvelés

Azért a mai gépeknél már nem kell erős gép egy OBS-hez.
De a felvetés jó én is most szeretnék össze rakni egy streamet.
Olcsóbb HDMI capture kártyákról van tapasztalat?

Mostani nincs, mi utoljára Elgato Cam Link 4k-t használtunk (még az előző munkahelyemen, a stúdióban). A többkamerás élők kameránkénti és persze a kevert adás rögzítéséhez is kellett az izmosabb gép, ami akkor pc volt. Wirecast vs. OBS ügyben komoly viták alakultak ki a csapatban :D
A switcher studiót csak az egyszerűbb adásokhoz használtuk (és inkább terepen).

Nekem csak egy stereo jel lenne és egy kamera képe 1080p-ben 25 fps-ben.

Kicsit lemaradtam a beszélgetésről … mármint időben :)
Akárhogyan is nézem, láttam, tapasztaltam én is többféle konfigurációt. Egy a lényeg, hogy venni kell egy normális “allinone” eszközt. Bár nyilván attól függ, hogy mi a cél. Ha csak annyi, kell, hogy egy darab kamera képet kellene streamelni, akkor én biztos egy Blackmagic eszközt választanék. Mondjuk egy ilyet: https://www.blackmagicdesign.com/products/blackmagicwebpresenter
És itt nem kell sem számítógép, sem éves előfizetés a Wirecastre vagy szenvedni és sokat tesztelni az OBS-t. Egy eszköz, bedug, bekapcsol, oszt jónapot! Persze nyilván ennek van több hátránya is: az egyik, hogy 1 eszközt fogad, azaz nem lehet keverni, de ha nem is kell, akkor elég ez. A másik inkább nagyobb hátrány, hogy nincs külön “professzionális” hangbemete. Persze ha csak 1 kamera kell és azzal meg lehet oldani a hangot, akkor ez sem gond.
Van itt egy másik kis olcsó eszköz: https://www.blackmagicdesign.com/products/atemmini
Ez tud több eszköz jelet összekeverni. A baj, hogy itt sincs “professzionális” hangbemenet, de a másik inkább viccesebb szitu, hogy az előző eszközzel nem kompatibilis. Mármint azzá lehet tenni egy kb 10eFt-os HDMI - SDI átalakítóval, szóval megoldható…
Ugyanakkor láttam már Blackmagic HDMI capture eszközt, ami számítógéphez volt csatlakoztatva és szörnyű volt abban a tekintetben, hogy sokszor újra kellett indítani a Windowst, hogy megjelenjen az eszköz a saját programjában és lehessen kezelni. Szóval azt a módot nem ajánlanám. A többi eszközét, amit láttam, azzal meg voltam elégedve minden szempontból.
Szóval őszintén szólva tuti, hogy kihagynám a számítógépet a buliból, ha nem feltétlen muszáj.

1 kedvelés