Eltűnt "export as ...", "duplicate" és "move" a file menüből

(updated topic - lásd lentebb)

(updated topic - lásd lentebb)

Ez a Move funkció hol van? Mert bár én nem használtam sosem Preview verziót, de egy korábbi Preview verzióban volt ilyen parancs? Netán az utolsó stabil kiadásban van ilyen? Mert ott nem találom sehol. Szóval nekem nem is fog hiányozni. Nem lehet, hogy valami külső pluginnal oldottad ezt meg?

1 Like

Nyomsz egy entert a file-on és átnevezed?

(updated topic - lásd lentebb)

Hm közben azt nézem hogy az én gépemen amin 10.9 van ez a funkció eltűnt ugyanakkor a feleségem 10.11-es gépén meg továbbra is megvan: ott van a move, a duplicate, és igen ott a kis háromszög is.

(updated topic - lásd lentebb)

Update: a gépemen másik user alól továbbra is mennek ezek. Akkor rant visszavonva nem Epül a hülye hanem valami nem stimmel a userem alatt. Egyébként ez érinti az összes apple programot legyen az text edit etc. Drop down menü eltűnt, “export as…” eltűnt, duplicate eltűnt. Másik user accountban mind megvan. Próbáltam guglizni, nem sikerült rábukkanni mi a baj. Kitöröltem Library alatt mindent ami a Preview-al kapcsolatos de mivel ez valami system wide dolog lesz, valszeg máshol van a probléma, csak azt sem tudom hogy keressek rá.

Bocsánat - az alternatíva egy másik nézegetőre vonatkozott. De közben kiderült hogy más a gondom, szóval rant visszavonva.

Itt egy screen shot amin megpróbáltam összefoglalni a dolgot. User 2 accountján megnyitom preview-t, a file menüben ott a duplicate, move, export as, etc. File nevére rámenve ott a kis háromszög. Erről csináltam egy screenshotot, amit megnyitottam User 1 accountján, ahol ezek hiányoznak a file menüből. Egymás felett látszik a különbség, ugyanaz a gép, másik account.

Valamikor ki lett kapcsolva a felhasználóban / Preview-ban az autosave funkció, ami 10.7-tel jött.

Ez elvileg visszaállítja a Preview-ban: defaults write -app 'preview' ApplePersistence -bool yes

Bingo! Ezzel visszakaptam a menüimet, köszönöm. Már csak 3 dolgot nem értek

  1. Az autosave funkciót évekkel ezelőtt kikapcsoltam, mert mocskosul gyűlölöm. A fontos doksikról saját VCS-t és/vagy backupot használok, az égvilágon semmi szükségem arra hogy teleszemetelje korábbi verziókkal a gépemet valami random black box daemon valami hidden mappába. Ez főleg nagy fájloknál eléggé el tud szállni.

Ha évekig ki volt kapcsolva a funkció, miért csak pár napja tűntek el a menü item-ek?

  1. Egy preview preference kapcsoló miért befolyásolja mit csinál a textedit, meg az iworks? Mert most azok is megjavultak hirtelen :D pf. Ez inkább bug mint feature.

  2. Miért tűnik el a fájlok mozgatásának, átnevezésének, duplikálásának és tag-elésének a lehetősége hogyha kikapcsolom az autosave-et? Ez ÖT különböző dolog ami nem kellene hogy egymással összefüggésben legyen.