Email Problémák Help Me!!!

Sziasztok.

A problémám a következő. Van egy email cím william@krixkrax.com amihez a William Wallache név tartozik példának okáért.

A kérdésem a következő Amikor küldök valakinek egy emailt akkor van akinél William Wallache ként jelenk meg, de van akinél william@krixkrax.com ként. Én azt szeretném, ha mindenhol a william@krixkrax.com William Wallache néven jelenjen meg. Az email beállítások jól vannak kitöltve hiszen van akinél valóban csak a név jelenik meg.

Remélem sikerült jól leírnom a problémát.

Üdv:

Vakvarjucska

Szia!

Szerintem ezt te nem tudod befolyásolni, ez a fogadó fél kliensének beállításaitól függ.

Igy van ha a fogado felnek van valamilyen nevjegyzeke akkor ertelem szeruen nevet fog parositani az e-mail cimhez.

+1 elég sokat is szívok emiatt, mert pl. egy sokezer emailes mailboxban a feladó szerint rendezve keresgélek még az “eredeti” feladó szerint rendezett listában, aztán amikor belekattintok, átvált a címjegyzékes feladóra, és máris máshol van a rendezés szerint. Ez Outlook konkrétan.

Nem az van, hogy itt kell megadni a teljes nevet?

Ez oke de ha a masikfel elmenti a nevjegyzekbe a mail cimed es beir egy nevet, neki az fog megjeleni.

Ha idegentől kapsz levelet, az jelenik meg, amit ő beállított. Elmenteni pedig nem szükséges semmit, átírni meg pláne, szerintem minden levelezőprogram elmenti magának a címeket, neveket.
Jelen esetben a fogadó oldalon lehet a probléma.

Először is köszönöm, hogy válaszoltatok!

Másrészt még mindig keresem a megoldást.

…lehet befolyásolni. A “display name” ha jól van kitöltve illetve a machintoson van egy contact/card/ my card dolog is.
Ezek mind jól vannak kitöltve. Így a fogadófélnek a William Wallachenak kell megjelennie.

Titi: az ki van töltve (helyesen) amit te írsz ( Full Name)

“Ha idegentől kapsz levelet, az jelenik meg, amit ő beállított. Elmenteni pedig nem szükséges semmit, átírni meg pláne, szerintem minden levelezőprogram elmenti magának a címeket, neveket.
Jelen esetben a fogadó oldalon lehet a probléma.”

Ez abszolút így van.

Valakinek valami ötlet, hogy ne kelljen telepítős, visszaállítósat játszani… :(

Nem lehet, hogy csak Apple Mail felhasználóknál van ilyen hiba?

A Mail igyekszik szépen lassan felszedegetni az ember levelezőtársainak emailcímet és ha azok között hibás nevű is van, azt is felszedi és elrakja. Ha talál az OS X névjegyzékében egyező emailcímet, akkor azt használja kijelzésre, ha nem talál, akkor megnézi ezt a “Previous Recipients” adatbázist és ha itt sem talál egyező emailcímet, akkor használja csak az emailbe belekódolt nevet.

Az email egy elég ősi dolog, a ma használt formája is még a '80-as években lett definiálva. Nem érdemes túlzott elvárásokat támasztani vele szemben, mert inkább ajánlások összességének tekinthető, mint bármi másnak. Cserébe több-kevésbé tényleg platformfüggetlen.

1 Like

MInt korábban is említettem, a wines Outlook is felülírja a saját címjegyzékében szereplő értékkel a feladó “otthon” gondosan beállított nevét.

2 Likes

Belenéztem egy “raw” üzenetbe, van benne egy “from” mező, tehát kézenfekvő lenne, ezt minden levelező–címjegyzékes izé ott rombolja, ahol tudja.

(Szerk.: a “szinkronizálás” esete jutott erről eszembe – ha van 2 eszközöm, az egyikről kitörlök valamit, akkor mi történik szinkronizálás esetén: a másikról is kitörli, vagy az egyikre visszakerül az a valami? Mi dönti ezt el, a törlés időpontja?)

En nem talalkoztam meg ilyen hibaval. A Mail mindig a level From: headereben levo tartalmat jeleniti meg, kiveve, ha az adott emailcim szerepel a cimtarban, mert akkor a cimtarban szereplo nevet. Mas lehetoseggel meg sohasem talalkoztam. Olyan eset is letezhet, hogy a “Siri” tesz bele 1-2 dolgot a cimjegyzekbe mert mashol megtalalta es osszekapcsolta ezt az informaciot. Amig volt pl. Facebook/Twitter addressbook integracio, addig az egyik kontakthoz mindig egy masik nemu egyen fotojat es nevet irta be (mert ez a valaki regisztralt facebookra ezzel az emailcimmel, mint egy ellenkezo nemu szemely, igy az itt szereplo kepet es adatokat tarsitotta a nevjegyhez, a kezzel beirt informacio helyett).