Ergo Web Tools, web inspector az iPaden

Valamelyik nap belefutottam ebbe az appba, amit nem egészen tíz másodperc után vettem meg.

http://ergowebtools.com

A javascript console külön 5 euro, és még nem igazán használható értelmes módon, pl. nem írja ki a kódban elhelyezett console.log sorokat, de remélhetőleg nem lankad a fejlesztő lelkesedése. :)

Még a végén lehetséges lesz dolgozni az iPaden is. :D

1 Like

Ok, tudom, hogy ennek az az előnye, hogy magán az eszközön lehet programozni és tesztelni egyszerre. Bár kérdéses, hogy valódi billentyűzet nélkül ez mennyire gyors vagy kényelmes. És tudom, hogy lehet bluetooth billentyűzetet is hozzákötni az iPadhez, iPhonehoz. Viszont meg lehet oldani ezt a kérdést külön alkalmazás nélkül is. Persze ehhez kell számítógép is…
Szóval:

  • Fel kell telepíteni az Xcode-ot.
  • Be kell kapcsolni az asztali gép Safari beállításaiban a Develop (fejlesztő) menüt.
  • Ezután el kell indítani egy szimulátort (iPhone, iPad, Watch, Apple TV) az Xcode-ból. Mármint ezt úgy is lehet, hogy ha kint van az Xcode ikonja a dockon, akkor azon jobb gombra megjelenik az Open Developer Tool menü és ott el lehet indítani a szimulátort az Xcode elindulása nélkül.
  • Ezután csak a szimulátorban be kell lépni a Safariban, be kell tölteni a weboldalt.
  • Az asztali gépes Safariban a Develop menüben a Simulátor menüpont alatt megjelenik a szimulátorban betöltött oldal és az oldalt kiválasztva megjelenik a Safari develop menüje.

Persze ezt nem csak szimulátorral lehet megcsinálni, hanem működik valódi eszközön is, de azt hiszem ahhoz rá kell kötni USB kábellel a gépre. És így lehet tesztelni bármilyen alkalmazás feltelepítése nélkül vagy egyáltalán úgy, hogy lenne valós eszközünk, ráadásul abban a böngészőben, amit a felhasználók általában használnak.

Ha már van számítógép, akkor nem bohóckodom az iPaden. Az én esetleírásom ez:
Ki kell mennem Dublinba három napra, hogy átbeszéljünk egy csomó mindent a főnökséggel. Az idő nagy részében meetingeken fogok ülni, maximum jegyzetelni kell, a leveleimhez kell hozzáférnem, meg kell a Skype. Az iPadet alapból viszem, hogy ne unatkozzak a repülőn, és jó lenne, ha nem kellene vinni a laptopot is. Érdemi munka nem fog történni ebben a három napban, ha valami nem megy, a kódba bele lehet nézni Coda-val vagy vimmel, de a javascript hibákat nem tudom megnézni az iPades Safariban, és innentől bukó a laptop otthon hagyása.

De nem napi 8 óra webfejlesztésre gondoltam, amikor azt írtam, hogy ha ez kiforrja magát, akkor a webeseknek is használható lesz az iPad munkára is. :)

1 Like

pont így vagyok én is, már csak egy valós tudású Photoshop és egy Illustrator kéne rá… de szerintem előbb-utóbb az is lesz, vagy valamilyen ekvivalens

Pixelmator nagyon fapad?

nem tudom, nem néztem, ilyenkor mindig az van a fejemben, hogy ez valami “B” megoldás, lehet, hogy jó, ki kéne próbálni…

Nem vagyok nagy spiller, nekem nagyon jo a pixelmator. De profi szinten szerintem marha keves. PS helyett csak a PS jo profi szinten.

1 Like

Én megvettem a pixelmator-t iOS és OSx-re is most a napokban. Az igazság az, hogy amire nekem kell, arra biztos, hogy jó. Bár a fórumokat olvasva a support az eléggé béna, egyáltalán nem gondolják át a válaszokat. Megvettem iPad-re az Autodesk Sketchbook pro változatát, abban le lehet tiltani a kézzel rajzolást, hogy ne maszatoljunk véletlenül sem bele, mint Pixelmatorral.

Én még ajánlom az Afiinity Designer programot meggondolásra, szerintem ez inkább Photoshop killer:


Bár az ára meg majdnem kétszerese a Pixelmatorhoz képest.

Igen az affinity ket kategoriaval magasabban van :)