FCP7 time stretch

Adott egy kétórás multicam koncertfelvétel. A hangot külön vették, és kb. 1 mp-el hosszabb mint a videók, így nincs meg a szinkron (szájmozgás, hangszerek). Nagyon zavaró, már az első öt perc alatt összejön 1 (video)frame csúszás és már ennyi eltérés is rögtön látszik.

Néztem a FCP7 saját plugjait, ott audióra van AUpitch, de olyan sok paraméter van benne, ismeretlen mértékegységekkel, hogy számomra átláthatatlan a kezelése, s a minőségromlástól is erősen tartok. A videónál olvastam Fit to fill-ről, de lövésem sincs hogyan kell, és nem okoz-e az is romlást duplikált framek vagy ilyesmik formájában.
(Eleve a filmnél és a hangnál más a metrum (25fps/75fps), ezért alapból is van libegés emiatt, sosem tud (zeneileg) elég pontos lenni.)

Hogyan lehet ezt praktikusan, gyorsan, egyszerűen, minőségromlás nélkül, minél pontosabb szinkronban összepasszintani?

Előrebocsátom, nem vagyok nagy spíler FCP7-ben, valami konkrét leírást szeretnék találni a problémára. (Hangra a rém alap SoundStudio-t használom amikor muszáj, abban is van pitch/stretch, de még sosem kellett használnom.) Pár órát keresgéltem fórumokban, de még nem találtam meg a bölcsek kövét.

Oké, közben is olvasgatok, holnap a Time remapping funkciónak fogok utánanézni. (CreativeCow)

Profi én sem vagyok, de amikor a hangot kellett nyújtanom, én Audacity-t használtam, az biztosan tudja, hogy mennyire kíméletes a jelalakkal, ne kérdezd. :) Viszont free.