FIFA 16 ut

Most írtam egy jó kis kritikát egy magyar alkalmazásról.
Kinek hogy tetszik? Én utoljára a 14-el játszottam, de ott volt egy idegesítő hiba, amiért nem játszottam vele: ha az ellenfélnél volt a labda, akkor a spritnnél mindig a labda után futott a játékos, és nem arra, amerre irányítottam a játékost. Így természetesen mindig alulmaradtam és sosem tudtam arra futni, amerre gondoltam, hogy vinni fogja az ellenség a labdát. Ezt javították.
Nekem bejön az új verzió. Persze vannak hibák. A legidegesítőbb, hogy szaggat nagyon sokszor. Főleg ez akkor volt idegesítő, amikor online játszottam. A másik, hogy nem tudom eladni a játékosaimat. De lecserélni sem engedi őket. Persze ki tudom rúgni mindet, de így tök feleslegesnek érzem, hogy ott vannak a csapatban. Gondolom a szaggatást későbbiekben megoldják, optimalizálják. Az eladással kapcsolatban nem tudom lesz-e változás.

Nem értettem eddig, hogy miért vették ki a cselezést. Ha jól emlékszem már a 15-ből is kivették. És most jöttem rá, hogy a menüben alapból ki van kapcsolva a cselezés gomb. De hogy ez miért, ez érdekes. Mondjuk nekem nem volt tutorial sem az elején, hogy milyen gombot kell nyomni mikor, stb…
A lényeg, hogy menüben be kell kapcsolni a Skill gombot és utána megjelenik a cselezés lehetőség a játékban.
Amúgy az utóbbi időben napi több meccset is lenyomok, egész élvezhető lett az óriási laggok ellenére is. Sokat kell vele játszani, hogy ráérezzen az ember.
Én még a védekezéssel kapcsolatban nem jutottam előrébb, tud valaki jó védekezési tippet adni? Vagyis inkább labda szerzési tippeket várnék. Sokszor van az, hogy átváltok egy emberre és elszaladok a labdás ember mellett… Bár ez az én hibám… :)

HTC One M8-on játszom, ott nem szaggat szerencsére. Tetszik a játék, de sokkal jobb lenne, ha meg lehetne venni és lehetne azzal a csapattal játszani, amelyikkel akarok (a '14-ben volt egy ilyen in-app purchase, ami ezt lehetővé tette).

@idioty be van állítva, hogy automatikusan váltson játékost? Nekem az sokat segített a védekezésnél.

Be van állítva az automatikus játékos választás, eleve ez az alap beállítás. Inkább csak arról van szó, hogy mondjuk ha váltok kézzel játékost, akkor van hogy elfutok az ellenfél mellett, mert az előző játékos irányában folytatta a futást. Azaz kicsit bonyolult a játékos kiválasztása. Jó, ezt talán nem is lehet egyértelműen megoldani.
De rengeteg apró hiba van benne, ami zavaró. És ez nem a szaggatás.
Pl, volt olyan, hogy lejátszottam a fél meccset, 1-0-ra vezettem, erre valami hálózati hiba miatt megszakadt és nem tudtam folytatni ott ahol abbahagytam. Ez idegesítő, mert van, hogy iszonyat nehéz ellenfél ellen játszok és kínszenvedés rúgni egy gólt.
Az gyakori, hogy elmegy a kapcsolat a szerverrel és csak és kizárólag akkor kapcsolódik újra, ha kilövöm a programot.
Van olyan kupa, amit nem tudok befejezni, mert mindig amikor elkezdődik a meccs, akkor kiírja, hogy megszakadt a kapcsolat (és olyankor jelentkezik pl az előző is). Az érdekesség itt, hogy ezt a kupát tudtommal már megnyertem. Emlékszem, hogy amikor megnyertem, nem is kaptam meg az érte járó nyereményt. És lehet, hogy nem sikerült a szinkronizálás a szerverrel és emiatt nem működik ez a meccs.
Ami viszont idegesítő, hogy a nehezebb ellenfél abban is megnyilvánul, hogy az én embereim lesznek hirtelen nagyon buták. Volt olyan, amikor szinte semmit sem tudtam kezdeni, mert nem akartak passzolni, nem annak passzoltak, aki felé irányítottam, nem rúgták rá a kapura a labdát, hiába megnyomtam háromszor a lövés gombot. És itt nem a morállal van a gond, mert az szinte mindenkinél a maximumom van. Vagyis lehet direkt ez a beállítás egy nehéz ellenfél ellen, hogy visszább veszik az én játékosaim tudását.
Gombbal büntetőt, szögletet rúgni lehetetlen. Ha épp megnyomom a gombot, akkor alig rúgja meg a labdát, ha meg egy picit tovább tartom rajta az ujjam, akkor meg elrúgja a fenébe.
De talán még a legidegesítőbb az, amikor megnyomom védekezésnél a zavarás (vagy mit jelent) gombot, de időközben elveszi a labdát és elrúgja a fenébe, mert akkor lép életbe a zavarás helyén megjelenő lövés gomb. Hiába vettem el, elrúgja a játékos a fenébe.
Aztán volt nem egyszer, hogy rosszul ítélte meg a lest. Jó, persze ha meg azt nézzük, hogy emberi dolog tévedni és azért van ez így, akkor meg nem értem, hogy miért fújja le lesnek azt a helyzetet, amit még szabad szemmel sem lehet egyértelműen eldönteni, hogy az volt-e vagy sem.
Volt olyan, hogy rárúgtam közelről a labdát, a kapus kezéről meg odapattant a kapunál lévő játékosomhoz és lefújta les miatt. Pedig a kapusról pattant oda.
Volt olyan, amikor lefújta vagy a felénél vagy a végénél a meccset, pedig egyetlen egy emberrel vittem a labdát, a védők mögöttem voltak és a kaputól kb 25 méterre lehettem. Ez is rettentő idegesítő volt. Ilyen támadás már volt jó néhány.

És még biztosan sorolhatnám az apróbbnál apróbb dolgokat.
Viszont az is tény, hogy még így is élvezem a játékot (kivéve amikor ezek miatt szidpm épp a programot :D)