Nem akar menni. Mármint rettenetesen idegesítő az egész.
Szóval megvan az új iMac. Terminállal (restore módban) sikerült kettéválasztanunk a Fusion Drive-ot. Úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, 10-20 másodperc alatt végzett. Ezután a 2TB-os lemezt ketté particionáltuk két 1 terrásra, és az egyikre pendrive-ról sikeresen feltelepítettük a tegnap előtt letöltött sierra telepítőt. Szóval a Sierra is gond nélkül felment arra a lemezre, partícióra, amikre akartuk.
És itt jön a szívás. Van egy windows 10 iso. Ez hivatalos Microsoft oldaláról lett letöltve, tehát nem egy vérpistike kreálta iso, amit valamilyen torrentről szedtem volna le. Erről az iso-ról már többször telepítettem sikeresen Win10-et nem egyszer.
Szóval iso-t felmásoltuk a gépre. Bootcamp elindít, kiválasztottuk, hogy az SSD-re kellene tenni a windows-t, erre a következő ablakban meg kiírja, hogy nem található windows telepítő. De semmi ablak vagy akármi, hogy megadjuk neki, hanem csak OK gomb van. És persze nem lehet tovább menni. És jó perc szívás után jöttünk rá, hogy meg kell nyomni a Visszalépés gombot és akkor feldobja azt az ablakot, amit több screenshoton láttunk, ahol meg lehet adni neki, hogy win8-nál újabb win-t akarunk telepíteni és csinálja meg a telepítő pendrive-ot. Erre kiválasztjuk ahogy kell az ISO-t és megadjuk melyik pendrive-ot használja és akár hányszor próbáltuk rendszeresen hibát jelzett ki. Náha azt, hogy nem tudja formázni a pendriveot, néha azt, hogy nem tudja átmásolni az adatokat. És a vicces az, hogy amikor kiírja, hogy nem tudja formázni a pendriveot, akkor a hiba üzenet után bekéri a rendszergazda jelszót. De nem előtte, mielőtt formázná. De azért mondom, hogy van, hogy létre tudja hozni, de utána elszáll másolási hibával. Rettenetesen idegesítő, nem jutottunk előre másfél-két óra alatt.
Egyébként van, hogy a Disk Utility sem tudja formázni a pendrive-ot, néha meg igen. Totál random. És nem a pendrive-val lehet gond, hiszen másik típusú pendrive-ot is próbáltunk. Mindkét pendrive-ot használtuk folyamatosan és sosem volt vele gond.
Szóval a végén már azt csináltam, hogy Terminálban dd paranccsl az összes partíciót töröltem a pendrive-ról, de utána meg másolási hiba miatt nem tudta átmásolni.
Szóval a következő az lesz, hogy megpróbáljuk windowson megcsinálni a win telepítőt. De kérdés, hogy tényleg nem számít, hogy milyen indító partíciót hozok létre? Tehát mindegy, hogy MBR vagy UEFI és mindegy, hogy GPT vagy sem? Azért kérdem, mert három fajta beállítást lehet megadni a rufus programnál és azért eltart 20 percig, mire egyszer átmásolja, szóval azért kérdezném, hogy mire állítsuk eleve? Sjanos csak angol windows screenshotot találtam az opciókról:
Ami érdekesség, hogy ha GPT partíciót csinálok UEFI-vel, akkor olyanra formázza a pendrive-ot, hogy az OSX egyáltalán nem tudja utána rendesen formázni és használni, sőt a windows lemezkezelője sem tudja törölni a létrehozott UEFI partíciót. Ezután volt, hogy a dd paranccsal töröltük az egész pendrive-ot, hogy lehessen vele mit kezdeni…