Futópad

Futópad vásárlásán gondolkodunk, most azt hagyjuk hogy fussunk a szabadban. (futópálya nincs a közelben, betonon nem akarok és városban pedig még kevésbé. Nem beszélve arról, hogy németországban élünk ahol többet esik az eső mint angliában :)), plussz én heti 4 napot másik városban dolgozok barátnőm pedig annyira nem is szeretne este a sötétben egyedül futni amit azért megértek.

Már elégé sokat nézegetem párommal kezdő futok vagyunk (én nyáron inkább gőrkori de ugye az eső…) viszont ami fontos 191cm magas vagyok így azért nem mindegy milyen pad (80kg szóval nem kell extra teherbírás). Akinek van tapasztalata az leírna pár dolgot mire figyeljek? (pulzusmérésre van watch de ha valamiért jobba abeépített akkor legyen, ahogy eddig olvasgatam 2LE folyamatos teljesítményő motor már jó).
Első körben ezt néztem ki: http://www.amazon.de/gp/switch-language/product/B00YANRS30/ref=cs_switchlang?ie=UTF8&keywords=laufband&language=de_DE&qid=1452938769&s=sports&sr=1-1

Ez pedig gyenge és nem is túl jó értékelést kapott, de az nagyon tetszik, hogy ennyire összecsukható: http://www.amazon.de/Skandika-Laufband-Home-Klavierlack-SF-1500/dp/B00GUF3VSC/ref=sr_1_21?s=sports&ie=UTF8&qid=1452940146&sr=1-21&keywords=laufband
ez se lenne egy utolsó dolog.

Nem tudom, hazban vagy lakasban laksz, nekunk azert kellett lemondani rola, mert eleg hangos, ami a panelben nem mukodik. Ugyhogy nalunk az edzoteremben elhelyezett futopad lett a megoldas.

Földszinten lakok, és nem érdekelnek a szomszédok ők is az abalkoban cigiznek, turháznak, hétvégén buliznak…
Persze edzőterem jó lenne de sajnos a környékemen pont nincs így nem kivitelezhető :(

Nagyon egyszerű: nyitni kell egy edzőtermet :D

Ez egy motorizált világ, mindenki autoval jár (az edzőteremben is) a követekző réteg családiházban él és megveszi magának a gépeket, a harmadik réteg pedig inkább sörözik :D.
Nekem nincs autóm így ez kilőve gyalog pedig jó 30 perces séta. (na meg ketten 1 év alatt kifizetjük béreltben egy jó futopad árát).

Azért nem járnak az emberek edzőterembe ott, mert messze van. Szóval kocsival kellene menni. Viszont akkor nem tudnának meginni egy pofa sört így már nem is mennek. Ha viszont a közelben lenne egy kocsmával együtt, akkor azonnal oda járnának és edzés után jöhetne a sör :D

2 Likes

Az ireknel minden egyszerubb, elmennek a kocsmaba es kesz. Meg futni se kell :D

3 Likes

nekünk van itthon, napi szinten használjuk (télvíz idején)
ami tudok tanácsolni, az, hogy minden lámpa, meg blútúsz, meg csilivili csak masodlagos a legfontosabb, hogy a lehető legszélesebb és leghosszabb legyen a futófelület.
akkor jársz a legjobban, ha “leselejtezett”, jobban mondva lefutott edzőtermi gépbe jó áron bele tudsz nyúlni. azok nagyok, erősek (ez is nagyon lényeges) és bírják a strapát.

szélességben és hosszuságban mi az optimális?

Na megjott a techfit t3000 felaron volt akcioban, jobb tulajdonsagokkal csak lenyegesen dragabbakat talaltam.