Hálózati elérés

No, beállítottam egy Synology Nas szervert. Végre minden eszközről újra elérhető a munka mappa, most van folyamatban az adatfeltöltés.
Amikor létrehozok egy felhasználót, akkor feljön ez az ablak. Itt miket kell kipipálni egy admin és melyikeket egy mezei júzernek, akik csak a munkamappához és egy központi megosztott mapához kapnak írás / olvasás jogot?

Továbbá valamit elbénázhattam, mert minden felhasználónál azt írja ki, hogy a “2FA állapot letiltva” Ezt hol tudom aktiválni az admin-ra?

És még egy kérdés. Ha szeretném továbbra is használni a TimeMachine-t, csak annyi különbséggel, hogy a NAS munkamappája legyen a rendszeresen tükrözendő (pillanatfelvétel módban), egy külső meghajtóra, ahhoz mit kell tennem és melyik backup alkalmazást javasoljátok? A Hyper Backup Vault-ot böngészve, azt olvastam, hogy azzal egy külső Synology szerver tud backupolni az enyémre. Nekem pont fordítva kellene.

Köszönöm a választ!
A megosztott mappák elérése már rendben van, minden munkagépről lehet írni / olvasni. A usereknek a belinkelt elérési módok közül egyiket sem engedélyeztem, de akkor ez így is marad.

A TimeMachine-t kell még megoldanom.

Szerintem ezt kellene használnod: How do I back up my data to a local shared folder or USB using Hyper Backup? - Synology Knowledge Center

Köszi Titi, feltelepítettem és már csinálja is a mentést. Lehet, hogy csak holnapra végez :slight_smile: Egyenlőre csak egy .hbk kiterjesztésű állományt látok. Ez valami ideiglenes tempfile? Ha végez az első tükrözéssel, utána ugyanúgy tudok majd csemegézni a fájlok között, mint a TimeMachine-al? Mert nekem valami ilyen kellene. Általában nem teljes rendszeromlás utáni helyreállításra használjuk, hanem egy-egy fájl, mappa régebbi verziójának a visszanyerésére.

Én megnézném a helyedben a synology drive funkciót, az is tud verziózás, az elmondottak alapján az megfelelő lehet neked.