HELP Pendrive hiba

■■■■ csatlakozó miatt megsérült a pendrive, nem tudja felcsatolni.
(kihúzásnak látta, mielőtt lecsatoltam volna)
Ezen van az összes aktuális munkám, amiről 3-4 napja nem készült másolat. valami megoldást mondjatok, mert szívenszúrom magamat
köszi

Mac-re volt formázva? A Disk Utility sidebar-jában látszik?

nem, mert windowson is használtam.
most a DoYourDataRecovery-vel sikerült visszaszednem az adatokat, legalábbis úgy tűnik.
csak ez ömlesztve, könyvtárnév nélkül, most rendezgetem…
(egyébként mire kell formázni, ha winen és osx-en is szeretném használni?)

Windowsos adat-visszaállításban nincs tapasztalatom, sajnos.

Az ExFAT Windows XP-től és Mac OS X 10.6-tól felfelé támogatott. Az a legegyszerűbb. De, hogy egy ilyen adatvesztéses helyzetben miről jobb adatot visszaállítani, azt nem tudom.

nem win7-től (vagy vistatátol) van exfat?

amúgy igen exfat. Ma már az XP úgyis lényegtelen.

A Wikipédia mindentudói szerint egy frissítéssel jött az XP-hez a támogatás.

“A Windows Vista SP1 előtti operációs rendszerek nem támogatják (kiegészítés: a Windows XP rendszerhez letölthető egy frissítés, amely alkalmassá teszi a rendszert az exFAT használatára).”

de szerintem SW update nem kínálja fel.

Ezt nekem akartad irni?

Igazából ez is egyfajta hiba, tudtok olyan usb-a usb-c pendriveot (128 vagy 256GB) amire ha elkezdek másolni 40MB után nem 400KB/secel fog írni. már tényleg vettem vagy 3-at de mind egy hulladék volt. Ésszerű keretek között mindegy mennyibe kerül, ha pedig fémből van és strapabíró az még plussz pont is.

En nem pendrive-ot vennek hanem egy ilyet. Ez mindig gyors lesz, es gyarilag vna hozza usb-a es usb-c kabel is. :slight_smile:
https://www.alza.hu/adata-se880-ssd-500gb-titanium-gray-d7744088.htm

Kozben javitottam a linket

Nekem ez van, ami meglepoen gyors es nem lassul be egy ido utan sem: JetFlash 930C | Product Support - Transcend Information, Inc.

Pendrive kell mert a kulcsomra kell rakni. állandóan elhagyom és állandoan keresem ezeket a ■■■■■■■■ :smiley: melóban pedig sokszor kell.

Na egy ilyet kipróbálok.

Na vettem egy ilyet, köszi. Ez tényleg megy és nem melegszik el pedig telemásoltam az egészet.

Még mac os-re ki tud olyan progit ami a gépröl mindig rá szinkronizálna egy mappát a gépről?

1 kedvelés

erre én is kíváncsi lennék. Régen volt a lacie-nak a silverkeeper, de már nincs a mai M procikra (már intelre sem volt)

A beepitett lehetosegek? Folder action+applescript?

őszinte leszek nem tudok és nem is akarok apple scripteket irni. egy program kell amikor ha bedugom a pendrivot a gépröl le szinkonizálja. a különbséget. ennyi.

Azt hiszem, a Carbon Copy Cloner tudja:

1 kedvelés