Home made asztali hangfal állvány

Tags: #<Tag:0x00007f8a1a678a30> #<Tag:0x00007f8a1a6788f0> #<Tag:0x00007f8a1a6787b0>

Continuing the discussion from PC hangszóró:
Nyilván nem akartam szétoffolni a másik topikot, azért nyitottam ezt.

Próbáltam keresni hasonló megoldásokat, de nem nagyon találtam vagy kb csillagászati áron volt. Próbáltam keresni laptop állványokat is, de azok meg nyilván túl szélesek voltak. Szóval elkezdtem nézni alternatíva után.

Amit tudni kell, hogy már csak zene hallgatásra használom. Szóval zenét csak nagyon ritkán írok, és az is már csak nagyon hobbi lett sajnos. Szóval jó ez a “háromszögelés”, de már nem annyira fontos, mint régen.

Szóval nyilván próbáltam keresni kész megoldásokat, de nem találtam semmit sem ami kedvemre való lett volna. Kerestem kisebb szekrényeket is, de egyik sem illett igazán az asztalomhoz. Ráadásul ha olyan megoldás lenne, mint ami a képen van, akkor a hangfal lá befér mondjuk tolltartó vagy ilyesmi, tehát nem marad kihasználatlanul a hely. Szóval hiába kerestem, nagyon ritka volt ami tetszett és az is azon az áron, hogy azt nem most venném meg és lehet, hogy sosem lenne hangfal állványom.
Így felkerestem régi Jedi barátomat: Obit :D Gondoltam összebarkácsolgatok valamit. Na persze azért úgy, hogy valamennyire nézzen ki jól. Találtam a neten fali polc tartókat, gondoltam kettőt összerakok (valahogy) és akkor meglesz az állvány. Elmentem az Obiba és találtam olyan plafonra szerelhető U alakú tartót, ami majdnem elég magas volt. Szóval kb 3 cm-re kisebb, mint szerettem volna, de gondoltam, akkor legfeljebb kitakarja a hangszóró alsó kezelő paneljét, ami annyira azért nem baj.
Tehát vettem 4 ilyen polc vagy szerszám vagy akármi tartót (mennyezeti kampó, U-profil a leírás szerint):

Vettem hozzá 4 darab nemtom milyen vasat, amivel össze tudom kötni, csavarokat és öntapadós filcet.
Szóval összeraktam a két tartót vasakkal:

Aztán ráraktam ráraktam az aljára és a tetejére a filceket:

És berakva így néz ki:


Bocs a túlexponált képekért, de nélküle nem látszott a hangfal.

Szóval nem egy nívódíjas megoldás és nem is a legszebb, amit valaha láttam, de a célnak tökéletesen megfelel. Mondjuk a filc alul jobban csúszik, mint gondoltam, szóval az aljáról még lehet le fogom szedni, mert amúgy ebben a keretben (hátul és az keret alján) el lehetne vezetni a vezetékeket úgy, hogy szinte egyáltalán nem látszanának. Viszont akkor meg elveszne a mobilitásés fix lenne. Viszont egyetlen egy hátránya van ennek az álványnak, hogy kicsit inog. De nem zavaróan. És látszólag könnyen fel lehet borítani, de túlbillentettem a lábán és akkor is visszaállt a lábára. Persze fel lehet borítani de kb annyira, mint ahogy eddig le lehetett verni az asztalról :D.
És időközben már bekerült a jobb oldali hangfal alá a tolltartó :D. (ez volt a happy end :D)
Ja és az egyik legnagyobb poén az lett, hogy pont ezzel a magassággal lett pont akkor a hangfal, mint a monitor maga :D

2 Likes

Off…
hát ez a topic is inog egy kicsit… (csak viccelek). le a kalappal, hogy van erre időd :-)

Mán hogy lenne? :D