icloud account sync windows 10 - "attention required"

Hello!

Van rajtam kívül olyan őrült aki az icloud calendarját és contactjait szeretné windows 10-re syncelni? Nekem sajnos van egy win 10 gépem és egy windows phone-om is amit használnom kell a fő mac gépem mellé. Egészen pár héttel ezelőttig kiválóan működött a dolog, de most egyiken sem hajlandó sync-elni. Annyit ír hogy “attention required”, és amikor rányomok hogy “fix” (ez az egyetlen opció, még csak törölni sem lehet a szarakodó accountot) akkor bekéri a jelszót, beírom, majd repeat, “attention required”… Nem tudok syncelni az eszközök között, letörölni sem tudom az accountot, és már agyvérzést kapok tőle. Persze nincs log, vagy hibaüzenet, hibakód, semmi, mert miért lenne. Microsoft fórumokon természetesen csak agyhalott staff van aki fel sem fogja mi a probléma és teljesen random dolgokra válaszol.

Valaki javasolta hogy a 2 factor authenticationnel lehet a baj, csakhogy nekem ilyen nincs bekapcsolva. És be sem tudom kapcsolni ha akarnám sem, mert nincs i-eszközöm amiről be lehetne kapcsolni… miért kell minden ilyen bonyolult legyen?

Valaki látott már hasonló problémát? Van bármi remény a megszerelésre, vagy költöztethetem az accountjaimat valami kompatibilisebbre? Igazából nem gondolom hogy akár a M$ akár az Apple nagyon szeretne kompatibilis lenni akárki mással. (Éljenek a zárt rendszerek, szarjon sünt minden IT exec).

Hm jobban belegondolva nekem az is jó ha folyamatosan sync-ben tudom tartani az icloudot valami mással. Viszont van egy olyan sanda gyanúm hogy ez a számomra logikusnak tűnő, egyszerű feladat nem megoldható. 1x-i oda vagy vissza sync triviális, de meg lehet oldani hogy pl az icloud és google account kontaktjaim folyamatosan syncben legyenek egymással?

Én úgy tudom, hogy már nem lehet külsős (MS…stb) eszközzel/rendszerrel az iCloud-al szinkronizálni speciális jelszó/engedély létrehozása nélkül (illetve volt erről szó az utóbbi időkben). De lehet csak én emlékszem így.
Nálunk a párom használ MS gépet, s neki a “két lépcsős hitelesítéssel” elég megbízhatóan működik a dolog. Nem tudom van-e összefüggés azzal, hogy emellett használja is az iCloud Sync alkalmazást is, de nem szokott panaszkodni hibákra.
Két eltérő cloud provider cross sync támogatása nem általános dolog. Nem sokszor láttam ilyet.
De biztosan lesz okosabb aki tud korrekt választ adni…

Köszönöm. Valszeg akkor ez lesz a megoldás. Mondjuk azért ezt valahol ledokumentálhatnák… Nem is lenne ellenemre egy app specific password generálása, de egyelőre nem látom hogy hogy kéne megoldani mivel nincs i-eszközöm, a gépem meg 10.9, és okkal nem upgrade-eltem magasabb verzióra eddig…

Apple meg kénytelen lesz támogatni, mivel az iphone marketshare nagyobb mint a mac marketshare szóval biztos hogy van egy csomó ember aki i-accountot akar MS cuccokkal syncelni egyik vagy másik irányba.

Nekem is megállt minden egy hete a BlackBerry-men, ugyanezen okból. Be kellett állítani az icloud.com-on egy “app-specifikus” jelszót.

Annyi előnyöm volt, hogy már be volt kapcsolva az iCloud fiókomra a kétlépcsős azonosítás.
Egy külső lemezre fel kell tenni egy 10.11-et vagy újabbat és azon aktiválni a kétlépcsős azonosítást.

Kösz mindenkinek, ez volt a megoldás. Szerencsére a two-step verification is elég volt, és most újra megy a sync. Szuper! (Azt mondjuk nem értem ez miért nem lett ledokumentálva, mármint hogy kikapcsolták a külsős dolgokat two-step nélkül, na mindegy.)