icloud fókhoz milyen jelszót kér?

Újrahúztam a gépet (early 2008 imac), és amikor hozzáadnám a fiókot, az user pass és sms kód után a gép jelszavát kéri:

Ez mi? (nincs másik eszközöm ahol “engedélyezhetném”.

Az icloudhou nincs csatolva meg valami regi eszkoz?

Nem, semmi nincs:

Igazából nem is értem. A gépnek mióta van jelszava?

Hat akkor nem igazan ertem.

Ui itt nem admin jelszot akar?

At tudod rakni angolra? Hatha abbol jobban megtippelheto, hogy mire gondol a kolto? :)

Átkapcsoltam angolra, reboot…
iCloud hozzáadása, megadom az user/pass-t, megjön az SMS kód, és egy más fajta üzenet

Milyen másik eszköz?
Ha pedig nem tudom jóváhagyni, felajánlja, hogy 24 órára letilt.

Közben megjelent az imac, de sehol egy approve…

Mikor keszitetted ezt a fiokot? Ha jol latom, akkor be van kapcsolva a tobbfaktoros belepes, ezert jova kellene hagyni ezt a logint egy masik eszkozodrol. Korabban hol volt hasznalva ez a fiok? Miert lett bekapcsolva 1 eszkoznel a 2 faktoros bejelentkezes? (Tippem szerint azert, mert zavart a badge a beallitasokban, de 1 eszkoznel nem kapcsolunk be ilyesmit)

Nagyon régi, 10+éves, napi szinten használtam.
Az icloud fiókhoz volt beállítva, és az sms pedig általában rendben meg is jött. Próbátam azt is hogy kikapcsolom a két lépcsős azonosítást, de úgy sem lett jobb a helyzet.(Bár most nézem, hogy megint kéri/küldi az SMS kódot, ezek szerint tegnap nem sikerült kikapcsolni).

Mi köze a kétlépéses hitelesítésnek magához a géphez? A hitelesítés megtörténik, hiszen beírom az SMS kódot, elfogadja, és csak utána értetlenkedik(ahogy én is).

solareclipse
Próbáltam én az admin, az user, és a TM jelszavával, is de semmi eredmény.

Kezdem osszerakni a dolgokat. Tehat, aktiv a ketlepcsos bejelentkezes (ez az, ami SMS-t tud kuldeni) es nem a ketfaktoros (ez az, ami terkepet meg kodot jelenit meg masik eszkozon, amit be kell irni). Viszont kozben eszembejutott, hogy ez az ablak jon elo akkor is, ha korabban bekapcsoltad az iCloud keychaint. Az iCloud keychain bekapcsolasakor az Apple kozolte veled, hogy ha ezt bekapcsolod, akkor csak ugy tudsz majd uj eszkozrol belepni az iCloudodba, ha azt egy regi eszkozzel jovahagyod. Illetve, ha valamiert nem tudnad jovhagyni, akkor megkert, hogy irj be valamit, ami a security kodod lesz (ha nem irtal be, akkor generalt valamit). Szerintem, ha megnyomod a ‘can’t approve’ gombot, akkor elobb utobb kerni fogja ezt a kodot, amit a korabbi felszolitasnak megfeleloen eltettel, tehat csak be kell irnod. Mi tortenik ha a can’t approve gombra nyomsz?

Apple ID jelszava, nem?

Fent linkeltem. Ha can’t approve, akkor felajánlja, hogy 24 órára letiltja az icloud. bejelentkezést.
Létezik magyar doksi/leírás ebben a témában?

Titi
Nem, azzal is próbáltam.

Úgy tűnik kibogozódott a dolog:

És mivel nincs “másik eszközöm”

Én azt hittem, hogy az a telefon amire kapom az SMS-eket is “másik eszköz”. Tehát vagy veszek egy "másik eszköz"t, vagy bukom a jelszavakat.
Csak kíváncsiság képpen: Egy iphone/ipad-on felkonfiguráom az icloud fiókot, akkor azt már elfogadja, és tudom vele hitelesíteni a mac-et? Mitől lesz hitelesebb az iphone icloud fiókja, min az imac-é?

Mindenkinek köszönöm a tippeket!

Ez, ahogy irtam az iCloud Keychain biztonsagi cucca. Ehhez kell jovahagyas egy mar masik iCloud Keychaint hasznalo geprol, vagy ha nincs jovahagyas, akkor biztonsagi kod, vagy ha az sincs akkor a keychainben tarolt dolgok torlese.

1 Like

Oké elakadtam, kidobott az iCloud tegnap. Jelszót is változtattam, most a mac-et már kivettem a listából és nem ismeretlen hibával mindig eldobja (minden más eszközön megy) a gépen böngészőben is betudok lépni. Ötlet?

és megoldva.

Ha leírod hogyan, esetleg segíthet másoknak.

2 Likes

Toroltem icloudbol a gepet, kijelentkeztem teljesen a geprol (mert ugye eddig a mailcimre emelkezet)
Ez utan restart, es mar mint teljesen uj gep belepett.