iCloud odavissza

Az elmúlt időszakban úgy adódótt, hogy munkára csak asztali gépet használtam, de most kell újra az MBP.
Az iMac-en a dokumentumok mappa szinkronizálva van az iCloud-dal. Hogyan tudom mindenféle adatvesztés nélkül megcsinálni azt, hogy ugyanaz a szinkronizált mappa ugyanúgy megjelenjen az MBP-n lévő dokumentumokban?

Bepipalod ott is a szinkronizalast?

addig rendben van, de az tuti nem szedi le az icloudról, majd az iMAc-ról az adatokat? ez a félelmem…
meg az, hogy az icloud-ban elég sok könyvtár van, de én csak a dokumentumokat akarom szinkronizálni

Ha bekapcsolod a Driveot, akkor azokat leszinkronizalja. Ezenfelul, ha bekapcsolod a Documents & Desktopot, akkor ami ott van azt feltolti majd szinkronban tartja.

Ez a szinkronizálás sosem volt tiszta nekem. Ha véletlenül törlök valamit, akkor mindenhonnan törli?

Ez a szinkronizalas lenyege, ugyhogy szerencsere igen, igy nem kell minden gepen kulon takaritani.

“véletlenül”?

Ugyonugy teszel, mint barmilyen mas esetben. Visszaallitod az elerheto mentesbol. Veletlen torles/csokintas ellen szerintem a Time Machine a megfeleo megoldas (a file history miatt).

Az iCloud Drive eseten azt irja a manual, hogy elerheto az utolso 30 napban torolt minden allomany. De hogy ez mennyire pontos, azt nem tudom (pl. ha kinullazom a file tartalmat es ezutan torlom, akkor vajon a csonkitas elotti allapot lesz ott meg vagy csak a torles elotti csonkolt allomany?).

1 Like

A kukába ugyanúgy bekerül azon a gépen, amelyiken törölted (már ha nem azonnali törlésre nyomsz). iOS-en is gondolom ez a helyzet, ott nem néztem még.

Ha gepen torolsz veletlenul?

Az iCloud egy ideje nem syncel Safariban geprol telefnra tabokat. Visszafele erdekes modon mukodik.
Van valakinek otlete, vagy latott mar olyan embert aki hallott ilyet?

Az eszkozok verzioszama egyezik (tehat pl. ha macen 10.14 van, akkor a mobil eszkozon iOS 12)? Esetleg egy iCloud logout/logint probalhatsz a kerdeses eszkozokon.

A legutolso frissites ugyan elmaradt, most potoltam, icloud ki-be de ugyan az. kosz apple

Tudjak fokozni aplleknal, aktualis (mai) frissites 10.14.6 felrakva, ujraindulas utan kovetkezo hiba uzenet.

ettol fuggetlenul az icloud drive siman elerheto, viszont telon (ujrinditas utan sem) tovabbra sem mukodik a safariban :S
tenyleg kosz

1 Like

Nemtom mi a franc van velük. Én nem tudom feltenni az órára a frissítést, mert folyamatosan azt dobja, hogy nincs internet. Már reseteltem a networköt a telefonon, újraindítottam a telefont, órát, próbáltam mobilneten…

Egy ismerős pár jó régóta iphone-t használnak, és mára rájöttek hogy szívás egy accot használni a két telefonhoz.
Hogyan lehet. a legegyszerűbben átrakni az egyik telefonot átrakni egy másik acc-ra úgy hogy minden adat megmaradjon?

Alapban csinálnék egy biztonsági mentést a telórol gépre, ezek után nyomnék egy teljes ujra huzást, de ha ezekután visszaállítom nem tudok újal belépni régi acc lesz nem?

A kerdest sem ertem. Ha kijelentkezik az egyik telefonon az iCloudbol, attol a telefonrol nem torlodik semmi. Ezutan bejelentkezik az uj fiokkal es meg is van oldva. Ehhez nem kell a telefonrol letorolni semmit. Ha a kijelentkezest ugy csinalja, hogy egyesevel elkezdi kikapcsolgatni az iCloud szolgaltatasokat, akkor sok esetben azt is megkerdezi a keszulek, hogy mi legyen az iCloud iranyabol idekerult adatokkal. Itt valaszthato olyan, hogy maradjon a keszuleken, ebbenaz esetben feltoltheto lesz egy masik iCloud accountba is.

1 Like

ha ez ilyen egyszerű akkor nincs gond. féltem, hogy törlik a cuccokat ha simán kilépek icloudból.

Ha kijelentkezunk icloudbol ez lesz:

Igen, ezek az adatok az iCloudban vannak. Nehany dolog megorizheto masolatkent logout utan. A telefonrol semmi nem kerul torlesre. Minden app, minden app minden adata fennmarad. (Nyilvan ha hasznalt olyan appot, amely iCloudban tarolta az adatait, az nem lesz elerheto a masik iCloud fiokban).

1 Like