Laysers palettán van egy rakás objektum (vagy hogyan hívják). A rajzban kijelölök egyet. Hogyan tudok a Layers palettán a kijelöléshez ugrani? Most kijelölök egy vonalat és görgetek fel-le, amíg észre nem veszem, hol is van a nyavajás… Unalmas és lassú.
Az egyik layer (egy negyzet elem, 90%os attatszoseggel) amikor masolom egy masik projektbe nem a helyere kerul (a tobbi masolt reteg pozicioban marad). Ha 100%s opacityn hagyom ugyan azt a negyzetet akkor viszont a megfelelo helyre masolodik. Nem tudom mennyire ertheto ahogy leirtam a hibat, de tapasztalt ilyet valaki vagy en nem ertek hozza?;)
Tanakodtam egy pár percig, hova is tegyem a “kirohanásom”…
Rohadtul elegem van, hogy egy komplexebb dokumentum piszkálásakor berohad az illu… a CPU használat ugyebár képtelen 100% fölé menni, de ettől a feladatom sem fog célegyenesbe érni.
Illustrator használó sorstársakhoz intézett kérdésem… Akik esetleg nem MBP kategóriájú gép mögött ülnek, hanem esetleg komolyabb a vas… Nálatok is berohad ha olyan doksit piszkáltok ami az alább látható paraméterekkel rendelkezik?
Nekem még egy sima zoomba is bele-bele rokkan. Érdekes, hogy nagyon ritkán pörög fel a venti, olyan mintha nem is próbálná melóztatni a gépet. Nagyon furcsa.
Hááát… minden szoftvernek megvannak a korlátai.
Nálam CC 2017 fut, Mac Pro 5,1 12x3,33 GHz, 24 GB RAM, Radeon 7970 (3 GB). Nem szenved különösebben, zoomolásnál felmegy akár 170%-ra a procihasználat (100% = 1 mag), egy Cmd + -os zoomolás kb. 0,5 másodperc; bekapcsolt GPU-gyorsításnál a procihasználat szinte 0, és sokkal gyorsabb a zoom.
üdv
TT
Szerk.: mindez Yosemite-n.
Nekem a CC2019 verzion docog.
Ezek szerint a MBP 2016 (15" 2,6GHz i7 - AMD Radeon Pro 450) ereje eddig terjed.
Vajon a DVGA a szuk keresztmetszet? Nem hinnem, hogy a CPU izzad meg vele.
ps.
Ha jol ertem, ha 2db fizikai CPU van a gepben, akkor kepes kihasznalni mindkettot? …csak kulon az egy processzoron beluli magokat nem kezeli kulon-kulon?
Szerintem nem, legfeljebb néhány processz átkerül egy másik magra.
Az első adatok kikapcsolt GPU-gyorsítás mellettiek, de a 7970-es 3–4-szer gyorsabb a Radeon Pro 450-esnél, az mégiscsak egy laptop-GPU.
Próbáld meg régebbi Illuval, esetleg más rendszeren.
Hmmm…
Az Adobe elofizetes cross-platform? Ha igen, akkor feldobom a gyerek PC-jere es lecsekkolom azon.
Bar az megint jelentosen mas kavehaz (i7-7700, meg valami 1070-es gaming DGPU).
Hat valoban…
Igen jelentos kulonbseget tapasztalok mar a gyerkoc gepen is (annak ellenere hogy a gepeben sima HDD van). Viszont ahogy nezegettem, inkabb a memoriat irja tele egy-egy muveletnel a peldafile eseten.
Lehet bevasarolok egy mac pro-t… egyre tobb ilyen krixkrax-al kell bibelodnom.
Újdonság a nyomorultban. Grrrr
Nekiállt lag-olni az illu. A megnyitott projectektől függetlenül.
…és hogy tetézze, mindegyik gépemen ugyanezt csinálja.
Activity monitorban nem látok semmi különöset. A szokásos 98-99%-os procihasználat.
Wow! Kb 10 év semmittevés után rágyúrtak a fejlesztők a 3D-re. Nem egy archicad, de kezdetnek, alap dolgokhoz nem is rossz. Az alkotást a holland művész, Van Benne Render ihlette.