iMac late 2015 27" 5k

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kernék, az iMac late 2015 27" kapcsolatban.
Adott ez a gyönyörű számitógép, viszont sajnálatos módon a logic board teljesen megadta magát.
Több magyarországi szervizben is próbáltam az alaplap megrendelését, de sajnos mindenhol falakba ütköztem. Egyik helyen megigégérték, hogy rendelnek a géphez alaplapot, de ezidáig nem érkezett válasz. Hozzátenném még nyár elején kerestem fel Őket.
e-Bay-en lenne egy megfeleló board, viszont itt a tranzakciós limit miatt sajnos nem tudom megrendelni.
Kérdésem a következő lenne, nincs itt véletlenül valaki, akinek esetleg van ehhez a tipusú készülékhez alaplapja? Vagy esetleg egy kijelzőhibás darab?

Segitségetek előre is nagyon szépen köszönöm!

Ebayen mi az a tranzakcios limit?

Kedves solareclipse!

A probléma abból adódik, hogy Pay-pal-en keresztül kellene elvégezni az utalást az értékesitőnek. Viszont ennek a van egy limitje, ami max 100.000 Ft lehet. Az alaplap pedig 125.000 lenne :(.

Fizetes ket reszletben?

Kedves peppino!

Az imént nyomoztam a gép ügyében és kaptam egy olyan fülest, hogy valaki vállal CPU foglalat cserét. Igazából ennek a gépnek a procigoglalatból tört ki jó néhány lába :(. Sajnos én voltam itt is a figyelmetlen, mert pasztázás közben, egy óvatlan pillanatban unokaöcsém “megszakérette” a lapot :(.
Remélem válaszol a lvelemre, az illető aki ki tudja cserálni ezt a hibás foglalatot.

Oszinten annyir anem biznek abban hogy ezt megtudjak csinalni. De remelejuk.

A remény hal meg utoljára :). Egy próbát megér. mindenkép beszámolok, hogy hogyan sült el a dolog. Remélem rendbe tudja hozni, mert a Windows 10 teljesen kikészit :D

Hova valósi az eBay-es eladó? Kicsit rizikósnak tűnik ennyi pénzt PayPal-on kívül eljuttatni hozzá. “Garancia” csak a PayPal segítségével végrehajtott tranzakcióhoz jár.

1 Like

En itthon probalkoznek ezzel egyebkent eloszor. Eddig tobb BGA cseres munkat csinalt nekem a srac, szerintem egy CPU foglalat cserevel is el tud boldogulni, de a legjobb, ha irsz neki egy emailt es megkerdezed. Azert lenne fontos az email iras, mert a telefont o nem fogja tudni felvenni soha, csak eloszoban vagy irasban tudsz direkt vele kommunikalni.

Köszönöm a segítséget! Megpróbálom vele felvenni a kapcsolatot. Remélem sikerrel járok.

Az eladó Angliából hírdeti az alaplapot. Félek én is ennyi pénzt kiutani, mivel korábban már megjártam. Megrendeltem az alkatrészt és nem azt kaptam, ami a hírdetésben szerepelt. Konkrétan egyik haverom Mac pro gépéhez rendeltem egy hátsó ventit, és erre küldtek nekem egy IP telefont.

Paypall, nem is értem 2018ban ezt a problémát valójában.

Ezt sajnos én sem :(. De ha itt, országon belül meg tudják oldani a CPU foglalat cserét akkor annak nagyon örülnék. Én még őszintén bízom benne, hogy valaha működőképes lesz szeretett gépem.

Esetleg próbáld meg ezt a szervízt.

Köszönöm! Megpróbálom. :) Remélem egyiknél sikerrel járok.

Köszönöm a segítséget!
Ez a szervíz https://www.newwave.hu/main.php visszajelezett, és szerencsére mondták, hogy nem reménytelen a dolog :).
Nagyon köszönöm!

Nagyon szépen köszönöm MINDENKINEK aki segített a problémám megoldásában.
Úgy néz ki megoldódni látszik a dolog :). Holnap küldöm fel a gépet szervízbe. Remélem megoldják nekem és végre elfoglalhatja méltó helyét nálam :).

4 Likes

(ez már teljesen off, de ebayen, paypallel vettem már több alkalommal 200k körül is, az szerintem nem paypal, hanem az ahhoz rendelt kártya limitje, azt meg akár a banki programban is lehet modolni, akár átmenetileg is, persze, bankja válogatja)

3 Likes