iMac PRO

Egyebkent itt kotelezo elem a Quadro? Nem lenne olcsobb egy sima GeForce? CUDA ott is van, vagy a felhasznalt szoftver ellenorzi, hogy Quadro firmware es PCI ID-eket reportol-e az adott GPU?

De nincs igazan top proceszoruk, tobbet fogyasztanak vagyis nehezebb huteni oket, nem lesz amd cpu.

Ez oké, de mondom az AMD-vel az a gond, hogy most egyszer sikerült összerakni. De már láttuk mit csinálnak állandóan csak ígérgetnek és utána évekig kitolják. Én örülnék neki ha többszereplős lenne a piac mert akkor lesz árverseny, de majd amikor az AMD 3 évig stabilan tudja hozni a fejlesztéseket évente akkor lehet komolya venni.

GPU terén már 2-3 éves lemaradásban van.

1 kedvelés

Nem fognak azért AMD procikat berakni a Macekbe, mert az AMD-nek most volt egy (magukhoz képest) jó éve. Majd ha több éven keresztül bizonyítanak, jobb lesz a támogatásuk, a szoftverek részéről jobban lesz optimalizálva, akkor, esetleg. Mellesleg egy rMBP-ben nem tudom elképzelni, hogy bármikor is AMD cpu legyen, laptop fronton nem áll valami jól az AMD.
Egyébként az is elképzelhető, hogy az Applenek hosszútávú szerződése van az Intellel, és ha akarna se nagyon tudna váltani.

Ez inkább holtbiztos.

De fecka megmondja érted 2500 dodo a xeon de az apple 1500-ért veszi :)

Nyilván nem, de azért mert te itt hasraütve benyögsz egy árat nem fogunk bólogatni. Ez olyan bfeckás.

Nem.

Most láttam ezt a videót, és egyet kell vele értsek. El is magyarázza, hogy miért gondolja “overpriced”-nek.

Oke akkor az imacre tegyunk fcpx-et a winen meg legyen premier csinaljuk meg ugyan azt es nezuk meg ugy ;)

De miert mert os x alatt valoszinuleg szarabb az optimalizalasa? Nezegesd meg mennyivel gyorsabb az fcpx.

Oké, akkor videót vágni lehetséges, hogy jobb az FCPX miatt, bár ugye az a Ryzen 7 1700x-es konfig az tényleg a harmadába kerül, mint az iMac Pro, tehát mondjuk bőven lenne még pénz tuningolgatni. (erősebb cpu stb) és akkor sem lenne egy árban. Oké, hogy az iMac Pro mellé kapunk egy monitort is, de az, hogy be van építve az elég visszatartó erő. (ha tönkremegy a gép/újat vesz vki akkor kuka), a custom build gépnél meg vehetek egymás mellé 2 5K-s kijelzőt is :D

A másik, hogy ez csak a videóvágás. Más területeken nincs agyonoptimalizált FCPX, tehát az szívás. Pl 3D tervezés, CAD stb. Akkor meg kijön az erősebb VGA előnye, főleg, hogy SLI-be is lehet kötni.

Tehát egyedül videóvágásra éri meg, minden másra nem.

Imac-hezbcsak egy kijelzot kell venned es mar ketto van. De amugy nekem mindegy es amugy tenyleg nem ertem azokat akik folyamatosan azt probaljak bebizonyitani, hogy ez egy ■■■■.

De akkor lesz egy óriási szürke csík középen, míg mondjuk 2 Dell monitornál már nem annyira látszik, és legalább ugyanúgy néz ki a 2.

Majd 1 év múlva kell megnézni az eladásokat abból lehet következtetést levonni, abban igazad van, hogy felesleges előre fikázni(nom).

De iMacet az OS X miatt is veszek az emberek. Az igazságos az lenne ha Dell is készítene egy saját operációs rendszert és megmutatná ott mit tudd. Az éremnek két oldala van. Persze esélyes, hogy akkor a Dell kb semmivel nem lenne olcsóbb (vagy akármelyik másik márka).

Nézegetem aét proci között a különbséget az megvan hogy XEON-nak kétszer gyorsabb a memoria kezelése? és 4 csatornát képes a ryzen meg 1-et. Ami ugye egy szervernél vagy éppen WS-nél nagyon nem mindegy. Persze ez felhasználási terület kérdése is.

Vannak feladatok amikor a memoria sokkal fontosabb mint a végtelen proci mennyiség. Nem jófejűségből olcsóbb az AMD, egyszerűen vannak dolgok amiket kihagytak. És most nekik kell bizonyítani a elmúlt 10 év nagyon félrement.

premiere nem ervado. ha x platformos megoldast keresel akkor davinci resolve (win/lin/osx). igazabol davinci resolve kell finishinghez (es/vagy proxy generalashoz. mind1= komolyabb szamitasnal v transcode-nal) es nem premiere.

1 kedvelés

Kicsit off, de még régebben dobtam fel a témát, egyszer a “film” hangról is írhatnál.

nem vettem eszre. ebben a topikban irtal?