ios 10

hm
helyenként visszafejlődött.

főképernyő kiterjesztése miatt sokkal lassabb a belépés, hamarabb tönkre fog menni a home gomb (persze, a hetesen már níncs mechanikus)
mailban eltűnt az “összes törlése” opció

nekem ezek elég komoly negatívumok

Az összes törlése opció nem mindig van ott, nem figyeltem meg még milyen esetben van. De persze ha korábban ott volt, most ott nincs, az már gáz :)
Amúgy nekem még nincs rajta a telefonomon, egyik kollégámnál láttam, hogy a főképernyőn az ikonok nem jelennek meg azonnal. Én örülök neki, mert nagyon gyakran láttam egy-egy értesítést, amit nem volt időm elolvasni és utána meg megkeresni sem volt türelmem. Szóval én ennek örülök.

1 Like

ha kijelölöm az összes levelet, ott van a kuka/trash csak szürkében
naaaagyon nemjoooo

Elfelejtettem írni, hogy nálunk is ez a jelenség. De azt hiszem az volt a baj, hogy az összes levél mappában voltunk és nem pedig egy adott emailhez tartozó fiókban. De ez még iOS9 alatt (is) így volt.

nálam egy adott fióknál is ez a helyzet

En meg nem frissitettem egyreszt gondoltam elobb olvasok tapasztalatokat mastreszt meg idom sem volt:D En is sokszor lemaradok notificationokrol mert tul gyorsan a kezdo screenre kerulok. Illetve ami szimpi es mar tesztelnem h ha felveszem a telot az asztalrol bekapcsol a kepernyo.

Mégsem oldották meg azt a hibát, hogy látom az értesítéseket amikor feloldom a készüléket. iPhone 5S-nél még el lehet kapni azt a tempót, hogy feloldódik a készülék, de még nem jelennek meg az ikonok, hanem látszanak az értesítések. Van egy opció a Beállítások->Általános Beállítások->Kisegítő Lehetőségek->Fő gomb menüben: “Tartsa rajta a megnyitáshoz”. Nos ezt ha ki ha bekapcsolom, akkor is fel tudom oldani a zárolt telefont az ujjlenyomatommal, ha világít a készülék.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet feloldani úgy a készüléket, hogy láthatóak maradjanak az értesítések? Mert értem én, hogy a bekapcsoló gombot megnyomva nem oldom fel a készüléket és látom az értesítéseket, de én mindig a Home gombot nyomom meg, mert igazából mindig csinálni akarok a készülékkel valamit. És amikor feloldom a készüléket, akkor látom mindig, hogy volt értesítés. Amit pedig nem tudok elolvasni csak utólag kikeresni az értesítések menüből. Szóval ez azért még mindig elég nagy probléma nekem. És akkor az iPhone6s-től meg még gyorsabbak az ujjlenyomat olvasók, szóval ott még nagyobb ez a probléma.

A kisegito lehetosegek kozott vissza lehet kapcsolni hogy erintesre felodjon a keszulek.

1 Like

iPad Mini 2 eléggé csirke alá… :(

Hat egy ipad mini 3 sem nagyon kapkodos :/

Safariban a multi tab nezetnel az elokepekre raraktak az oldal nevet/cimet fekete betukkel, ami eddig feherrel volt az elokep felett. Igy kb az elokepek 95%nal lathatatlan es olvashatatlan.

Mailben eltunt a levelek kozotti mozgast biztosito fel-le nyil :/. Ezmanmimegint ejjjjjjjjj

jajjmááán… minek annyi funkció, meg bizbasz…?? csak szédül tőle a kedves felhasználó.

már az ios7-el elkezdték vágni azt a fát, ami most már dől… értelmét nem látom frissítgetni a telefonom. jó lesz ez a 9-es. Van tárhelyem bőven, elférnek a gyári applikációk… és nem szándékozom trollkodni az imessage-en különféle szmájlikkal (mekkora szánalom már, hogy ez fergeteges újításnak van beharangozva).

Nekem azért van pár olyan funkció, amire kíváncsi vagyok. Az új widgetek pl szerintem sokkal jobban néznek ki, legalábbis videón :D hétvégén szerintem én is frissítek.

Nem mondom, hogy nem izgalmas az új dolog… Mert az. De nem vagyok hajlandó időt és bizonytalanságot kockáztatni azért, ami jelenleg megfelelően és megbízhatóan működik. Nem csak itt, máshol is futottam bele kirohanásokba a frissítést követően. Nem vagyok se próbababa, se madár hogy rajtam teszteljen egész cupertino… (Nem a felhasználókat jellemzem… érezhetően ez az eppöl álláspontja a termékeit vásárló emberekről)

Én max. azért frissítenék, mert a 10-es a kedvenc számom… :-)

1 Like

Hozzátéve: Még az a rendkívül szánalmas, hogy erre a (nem számoltam össze hány különböző eszközön kell futnia az iOS ezen verziójának) pár készülékre nem tudják összehangolni a működését.
Tisztára windows hatás… De úgy látszik azok sokkal jobban dolgoznak. Több millió különböző gépen képes úgyanúgy működni mint az iOS ezen a pár eszközön (nagyságrendileg).
De itt legalább nagyjából egyforma a belbecs (memória, professzor…stb). Hihetetlen, hogy erre is képtelenek összedobni egy nem bétaszerű frissítést.
Erről talán a programozó fórumtársaink tudnának jobban nyilatkozni, én rohadtul laikus vagyok.

1 Like

Halihó,

Már rohadtul idegesít, hogy naponta többször is képes feldobni a frissítésre való buzdítását a telefonjaink.
Hogy lehetne elfelejtettni vele?
Próbálkoztam azzal a wifi ki-be kapcsolós trükkel is, úgy törölve a letöltött update-et… eleinte működött, sokáig nem dobálta. De már ez sem hatásos.
Viszont a frissítéstől meg fázok… Látom a köreimben, hogy akad 1-2 mókás szivatása a 10-esnek (7-en, 6S-en, 6-on…), amihez nem sok kedvem.
Nektek mik a tapasztalatotok így a 10.2-re érve?

Az egyik egy SE, a másik egy sima 6-os. Mindkettő 9.3.5-el.

Nekem egyetlen egy bajom van vele (iPhone 6 Plus, 64GB), hogy elég gyakran van az, hogy a hívás közben a fülemhez téve a kijelző elalszik. Utána, mikor elveszem a fülemtől, akkor nem tudom letenni a telefont, mert először fel kell oldanom, majd vissza kell lépnem a telefonálásba felül a menübáron. És ez rohadtul idegesítő. De ez már nekem az első verziótól ez van és ezzel is. A kollégámnak eleinte nem csinálta egyáltalán, de bevallása szerint neki is előjön sokszor. Bár az is lehet, hogy közben váltott 5S-ről sima 6-ra és lehet, hogy a 6 óta van neki ez a problémája.

Az en kornyezetemben is a hivas esemenyeivel osszefuggo hibakat latok. A 7-est idonkent nem tudja felvenni vagy lerakni. Idonkent meg csak egy hivasertesitot kap, attol fuggetlenul hogy hibatlan a mobilkapcsolat. A 6x-es telefonok szinten produkalnak ilyesmit…
Na pont ezektol tartok…

Nálam és a környezetemben ilyenről nem tudok. Pontosabban a nővérem Androidos telefonja csinál ilyet. De az más :D

Milyen frissitesre valo buzditasra gondolsz? Amint a telo ir ki? Azt egyszeruen ki lehet kapcsolni. Torold le a telefonra mar letoltott frissitest, es akkor azt a verziot nem fogja tobbet feldobni, csak ha megjelenik uj.

Nekem gyebkent a semmelyik OS-sel sincs problemam, en 6s-en hasznalok 10.2-t a parom pedig 5-on szinten 10.2-t. Ott egy kicsit nehez volt megszokni az ujfajta unlockot, de mukodik minden rendben es stabilan.

1 Like

Koszi a tapasztalatokat.
En meg erlelem magam erre a 10-esre :-)
A parom telojan dobalja fel naponta akar tobbszor is.
A mobilnet ki van kapcsolva a beallitasokra, ha wifin log akkor letolti. Mobilnet hasznalata kozben kitorlom a ios update-et… Ezt kovetoen kepes megegyszer feldobni.

Tehetetlensegem kovetkezmenye az lett, hogy kapott egy restore-t es azota nyugiba van.