iOS10

Elkezdtem tesztelni egy-két alkalmazást a legújabb Xcode8 beta verzióval és akkor látom, hogy amikor hozzá akarok férni a photo library-hez, akkor lefagy az alkalmazás. Van egy kulcs (leírás, hogy hogyan miért kérünk engedélyt a fotó könyvtárhoz; iOS6 óta meg lehet adni ezt a kulcsot), amit ha kihagyunk, akkor iOS10-en az egész alkalmazás lefagy (pontosabban leállítja a működést, tehát inkább kilépés). Az aggodalmam ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy amíg nem frissítik az alkalmazásokat, akkor azok valószínűleg használhatatlanok lesznek. Pl ha van egy régi alkalmazás, ami fotót használ, akkor az nem fog működni soha többet, mert a fejlesztő már nem frissíti?
Egyébként van még két ilyen kulcs (most hirtelen), amit ha nem adunk meg, akkor kilép az alkalmazás: ez pedig a mikrofonnal és a kamerával kapcsolatos.

1 Like

Ez nem windows… Az apple is elegge hires arrol, hogy nem sokat vacakol a visszafele kompatibilitassal. Es akkor meg oruljunk, hogy nincs egy igazi Theo de Raadt szintu latnokunk :)

De egyebkent barmennyire faj, ha jol nezem ez azt jelenti, hogy az illeto iOS6 ota nem frissitette/javitotta a cuccat. Azaz mar tobb mint 3 eve. Ahelyett erdemes mar alternativat keresni. (A PPC-s arcok most fognak megkovezni, de 3 ev szoftver eseteben mar elegge oregek otthona.)

1 Like

Ha jól értem ez inkább a program készítőjére vonatkozik. Például ha az instagram appot nem frissítik a fejlesztők az iOS 9-re írt változata nem fog futni iOS 10-en. iOS 9-en továbbra is futni fog. Ebben én nem látom a problémát igazán.

iOS 10-en is futni fog. Csak az ujabb target/build sdk eseten vannak ezek a szigoritasok. Mai napig elindulnak iOS10-en olyan applikaciok is, amik meg az iOS3-nal bejott GPS-es permissionok alapjan mukodnek, es azota frissitve sem lettek.

1 Like

Köszönöm! Pontosan erre lettem volna kíváncsi!!!

Nem egészen így van, mert eddig ez a bejegyzés opcionális volt. Most lett kötelező. Egyébként én sem hiszem, hogy meglépne egy ilyet az Apple, de nem találtam erről semmilyen bejegyzést sem.

Kamerahoz valo hozzafereshez iOS10 SDK-val buildelve benne kell lennie az Info.plist-ben ‘NSCameraUsageDescription’ kulcsnak. Ha nincs benne, nem lehet hasznalni a kamerat iOS10 alatt, viszont ha az appot iOS9 alatt futtatom, akkor mukodik. Ha ugyonezt lebuildelem iOS9 SDK-val vagy korabbi XCode alatt, akkor minden gond nelkul mukodik iOS10-en is, es a kamera is menni fog.

1 Like

Köszi!