iPad Air nem jut ki a netre

Címkék: #<Tag:0x00007f46d017c618> #<Tag:0x00007f46d017c550>

Sziasztok!

Vettem egy iPad Airt, hogy ne kelljen a Mac Minit hurcolászni, majd az iPaddel dolgozom. Az ötlet teljesen működőképes, de pont az irodában megbukik, mert az iPad valamiért nem jut túl a routeren. A mellette lévő iPhone és az összes másik gép igen. Látott már valaki ilyet? Volt Wifi kikapcs/bekapcs, Forget network, reboot, Network reset, teljes reset, manuális fix ip, de semmi nem segített. Mindehol máshol gond nélkül felmegy a wifire. iPad Air 3 64 Gb LTE, iPad OS 13.1

Ha valakinek van még tippje, amit kipróbálhatnék, megköszönném.

iPad-en meg lehet adni fix DNS szervert? Csak mint kósza ötlet.

Meg, az sem segitett.

Nincs valami szabaly az irodatokban a gepekre. VLAN vagy MAC address szures? Mit mond a rendszergazda? :)

Nincs. Eljut a routerig és ott megáll a tudomány. Ha a router oldalát hívom be, akkor a rendszergazda aktívként látja az iPadet, ha kimennék a netre, akkor már nem. Az asztalon a mellette levő iPhone gond nélkül használja a wifit.

Szerintem megdöntöttük a legtöbb WTF / perc rekordot a cégnél :D

2 kedvelés

Akkor marad a tcpdump a routeren. Meg arra tudok gondolni, hogy esetleg mac cim utkozes lehet.

Köszönöm, megnézzük.

nekem egykor még az air2 csinált olyanokat, hogy némelyik vegyes (2.4/5Ghz) routerekkel nem működött (ugyanazzal a jelenséggel, mint a tiéd), csak ha kikapcsoltam a 2.4GHz-es sugárzást
Airport expressnél nem volt ilyen gond, másnál meg gyakran…
a mostani air3-nál nincs ilyen gond.
Szervízben azt mondták, hogy szerintük wifi vezérlő hiba, de csak komoly diagnosztikával mutatható ki.

Nekem a 17-es MBP-vel volt ez a gondom. Borzalmasan sokat szívtam. Aztán leástam a router beállításainak mélyére, és megtaláltam, hogy valamikor tiltás alá tettem egy, a routerben “Apple” nevű eszközt (nem, nem ez a 17-es neve) a net felé, azt hittem, az a lányom telója (ezt most hagyjuk). Nem gondolom, hogy segítettem, de lehet valami egészen triviális dolog is, persze, a rendszergazdának kéne csekkolni, azabaj.

Valójában ha a routerig eljut az iPad akkor csak a routerben lehet a hiba nem? (mivel gyanítom máshol meg működik.

Az iPhone keresztüljut rajta, az összes laptoppal és a Mac Minivel egyetemben. Csak az iPad nem.

Van kéznél másik ilyen iPad tesztelni? Esetleg a wifi assistant beállítása?

Akkor is a routert kell megnezni. Van default GW? IPv6? IPv4? Ping se megy? DNS feloldas nem megy? Mi nem megy pontosan? UDP kimegy csak a TCP nem? 802.11 a? b? g? n? ac? 20MHz? 40MHz? 80MHz?

1 kedvelés

iPad air 2, LTE.
Hangkeverő pult kiegészítő alkalmazását futtatom rajta néha. Amíg az LTE-t nem tiltom le, nem talál egy a program a keverőpulthoz.
Már egy ideje keveri az ios az lte-wifi kapcsolatok használatát, hogy ezzel gyorsítsa az elérést.
Ezzel szívtam már nem egy koncerten, mikor elfelejtettem előre kikapcsolni.

Ez a kepesseg evek ota nem valtozott. Legalabbis iPad 2 3G eseten is igy mukodott. Ha van elerheto mobilhalozat, akkor a kobilhalozat van hasznalva. Ha van csatlakoztatott WiFi halozat, akkor hasznalhatja mind a kettot. Ha a WiFi halozaton nincs beallitott alapertelmezett atjaro (vagy kezzel vagy DHCP-vel), akkor a WiFihez tartozo IP tartomanyhoz WiFit, minden mashoz mobilnetet fog hasznalni. Ha van a WiFin alapertelmezett atjaro es ez az atjaro mukodik, akkor hasznalja mindenre a WiFit, ha az atjaro nem mukodik, akkor mindenre a mobilnetet. Ezt lehet allitani egy kapcsoloval, ami a WiFi Assist nevet viseli. Ha ezt kikapcsolod, akkor sem fog levaltani WiFirol ha ott nem mukodik az interneteleres.

Hogyan kap WiFit a tablet ilyenkor? Az adott halozaton van interneteleres? Ha nincs, akkor gateway van? Ha van gateway miert van?

Rég láttam a konfigot, gyanitom nincs GW, hisz mindek lenne. Inkább az a baj, hogy az appban használt automata discouvery nem működik. Amint kilövöm az lte kapcsolatot, minden megy mint a karikacsapás.

Behoztam az iPad Minit is tesztelni, annak semmi problémája nem volt. Az irodában van három router, a legtávolabbin lelőttük a wifit, azonnal kijutott a netre az iPad Air. Valami összeakadt a kis agyában, csak a furcsa, hogy a többi iOS cuccnak nem. Az egyetlen eltérés köztük, hogy az iPad Air iPadOS 13-mal érkezett először az irodába, az iPhone és a Mini még iOS 12 alatt lett bemutatva a hálózatnak.

és azt lehet tudni, hogy milyen ízes káromkodás hagyta el a szátokat? :)

3 kedvelés

Erre a kérdésre még mindig nem érkezett válasz :(