iPad (PRO) vs "PC"

Sziasztok!

Ezt most azért írom, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre. Tim Cook már megint elővette ezt az iPad leváltja a PC dolgot. Van iPad-em, egy Air, nagyon szeretem, de 95%-ban tartalomfogyasztásra használom. Hírek olvasása (Feedly), FB, e-mail, böngészés, néha könyvolvasás, pár egyszerű játék. Nagyon bírom, hogy ha utazok, bárhol rá tudok nézni a leveleimre (bár ez a telefonon is megy). Viszont, ha már nem pár szavas e-mailről van szó, akkor már előveszem a MBP-t és azon oldom meg. Aztán meg mindenféle érveket lehet olvasni, hogy az iPad eladások ezért vagy azért estek vissza. Nem lehet, hogy csak azért, mert az emberek rájöttek, hogy ez egy kiegészítő eszköz és leginkább tartalom fogyasztásra való? Nos, ti hogy látjátok?

Nem fogja levaltani, csak kiegesziti, ahogy Te is irod. Egy iPad Minim van, nagyon szeretek rajta ebookot olvasni. Egy Zagg Folioban tartom, ami egy egesz hasznalhato billencs. Neha elofordulok kulfoldon munkaugyben, en lennek a legboldogabb, ha nem kellene ket cuccot hurcolnom, es az iPad alkalmas lenne arra, amit mondjuk egy Windows 10 tablet tud, vagyis, hogy rakotok egy monitort, es kvazi teljes erteku gepkent hasznalom. (Programozo vagyok, a munkam nagy reszet sima textfile-ok editalasa teszi ki, nincs szuksegem ultrabrutal processzorra.) De nem tudom megcsinalni, mert az iPad gyakorlatilag egy nagy iPhone, amin nem lehet telefonalni, az iPad Pro meg egy nagy iPad.

Szerintem sem alkalmas, hogy teljesen leváltsa. Nekem ipad2-m van, szeretem nagyon, de szinte csak média fogyasztásra használom, esetleg játékra. Teljesen egyet értek, hogy amíg nem lehet perifériákat normálisan rákötni addig nem fogja leváltani a pc-t/laptopot

Szerintem pedig munkakor fuggo, egy gyarimelosnal igen, egy programozonak nem…

Egyrészt egyetértek, mert lehet írni rá vállalati programot, aminek a használatával bizonyos terület lefedhetőek vele. De teljes körűen biztosan nem tudja leváltani. Méghozzá a rendszer zártsága miatt. Ami tartalomfogyasztásnál előny, az a munka során hátrány. Nem lehet bármilyen háttérben futó folyamatot indítani. És ez rengeteg programnál hátrány. Pl Photoshop.
Elhiszem, hogy nagyobb vállalatok megírhatnak egy jól átgondolt alkalmazást, amit egyfolytában futtatva mindent megold, de amint háttérbe kerül, nem biztos, hogy működik továbbra is minden. Szerintem ez a legnagyobb hátránya.
Az egyetlen egy megoldás (szerintem) az, hogy lehetne választani két rendszer között. De újraindítás nélkül meg nem lehet megoldani, hogy teljes értékűen fusson akármelyik rendszer. Virtuális környezetként az iOS (OSx-en) meg elvesztené a sebesség és reagálás előnyét.
De míg írtam ezt a választ, időközben olvastam, hogy Timi bácsi szerint sem fogják összeolvasztani a két rendszert.

Ne azokra gondolj akik meloznak vagy/es profik. A vilag nagyresze egyszeru felhasznalo vagy nagymama. Egy profi grafikusnak kivaltja a 700e wacom monitort (lehet) egy nagymamanak az egesz pc-t.

A nagyon átlagos felhasználó ismerőseim ott akadnak meg, hogy nem tudják a fényképeiket, zenéiket, filmjeiket rátenni.

Ha a nagyinak van 300 ezre arra, hogy vegyen egy pc-helyettest, akkor fogadjon orokbe! :D

1 Like

Nagyon sok user nem akar ilyet csinalni. Persze szerintem se valt ki egy pc-t. De pl baratnom az ido es feladatok 95% sokkal elegedetebb es kenyelmesebb az ipad.