iPad – (szinti)billentyű – Garageband

Van egy ilyen ezeréves keyboard itthon: M-Audio Keystation 61ES 61-Key USB MIDI Keyboard Controller with Semi-Weighted Keys (OLD MODEL)
Sikerült feltenni végre egy GarageBandet a laptopra, minden működik, gyerekek imádják.

Én nem örülök annyira, hogy a gépemet kell odaadnom, ezért a kérdés: vajon egy iPad 7-hez hozzá lehetne-e kötni a billt valami kameraadapterrel vagy egy sima Lightning-USB kábellel?

elmeltileg siman vinni kell egy kamera/usb adapternek, a tapellatas lehet meg kerdes, lehet jobb a midibillt kulso taprol hajtani,

Az Apple Camera Connection Kit tamogatja a MIDI eszkozoket. Ha budapesti vagy, tudok kolcsonadni kamera adaptert kiprobalas celjara.

Elokerestem az Oxigen 49-em es kiprobaltam az ipademmel egy lightning-USB adapterrel es mukodik! Nekem olyan verzio van amit lightningal tudsz tapolni is, de megy nelkule is.

Woooow, jaj de köszönöm!

Remélem nincs köztük óriási különbség, mert készültek Mark2-3, sőt némelyikből 4-5-ös változatok is.
De ezek szerint elvi akadály nincs, a konkrét darabnál nyilván csak akkor derül ki, ha kipróbálom.

Upsz, Czo üzenetét nem vettem észre. Köszönöm!

A usb midi szabvany ua. nem valtozott, elvileg mennie kell.
Az USB kamera adapterol az enyem annyiban kulonbozik, hogy van rajt egy lightning csati igy tudod mellette tolteni es a nagyobb aramfelvetelu cuccok csak ezzel mennek.

Akkor irány a kipróbálás. Hálásan köszönöm mindenkinek az alapos és gyors válaszát! [hat] [bow]

Még annyit hozzátennék, hogy érdemes eredeti Apple kábelt venni, ismerősömnek wishen rendelt cucc nem műkik. Továbbá midi billentyű függő, hogy mennyi áram kell neki, ha megoldható, akkor érdemes külső tápról használni. Ha nem, akkor tényleg érdemesebb “áramos” változatot venni :smiley:. Bár igazából amúgy is érdemes ez utóbbit venni, mert azért képes szívni az akksit az ilyen cuccok…

1 Like

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.