iPhone 5 wifi probléma

@Acsi001 kolléga kérdése a Facebookról:

“Ha leteszem a telot , akkor par perc mulva elveszti a wifi-t. Iphone 5. A modem ujrainditasa nem segit, csak a wifi gomb ki-be kapcsolasa”

Találkozott valaki ilyennel?

Nálam is ugyan ez a helyzet.
Kikapcsolt kijelzővel pár perc után dobja a wifi-t. Az utolsó előtti frissítésnél pár napra javulni látszott, akkor volt egész éjszakás szakadás mentes etap is, de azóta ismét eldobálja.

Szerk: Google szerint van megoldás, pl: törölni megnden hálózati beállítást, de ezeket még lusta voltam tesztelni. Lehet, hogy ma jött el a napja. Ha találok valamit, megosztom.

Szerk2: Amióta kiírtam, hogy szakadozni szokott, és eldobálja a wifit, azóta nem szakadt meg (2ó 45p). kiértiezt…

Üdv.: KissT

[quote=“esojaro, post:1, topic:144”]
@Acsi001 kolléga kérdése a Facebookról
[/quote]
Kérdezni akartam már máshol is, hogy milyen Facebook?
e

:D :D :D kék a facebook :D :D :D

ez a jelenség sajna a 8.1 óta létezik az ios-en. a leghosszabb fórummal rendelkezik a discussion.apple.com-on

én a 8.2 óta fertőződtem meg vele, de csak az ipad air2-n. sem az iphone 5, sem iphone 6, sem ipad4-en nincs ilyen gond (még)
de már nagyon tele van a tököm ezzel, hétvégén bemegyek az istyle-ba é asztalra csapok, kérek garanciális cserét.

(esetleg a fórum címe is lehetne ios wifi probléma)

én már minden megoldást kipróbáltam az elmúlt harom hónap alatt. tartósan jól semmi nem működött

Múlt héten jött a frissítés, akkor felraktam, és utána nem foglalkoztam a wifivel.
Tegnap még épp néztem is, hogy még mindig csinálja.
Most viszont, hogy feljött itt ez a téma, egész jól bírja, most is mióta hazajöttem fenn van, igaz olyan jelszinttel, mintha valami energiatakarékos módban lenne. De másfél órája folyamatos a kapcsolat.

na, akkor a tapasztalatok, illetve egy felismerés:
tegnap fogtam, egymás mellé tettem az ipad4-et és az ipad air2-t (a kanapén). mindent átnéztem a beállításokban, hogy ugyanaz legyen. aztán nekiálltam ugyanazokat a weboldalakat beolvasni, aztán youtube, google earth, satöbbi.
minden frankón működött, a sebességkülönbségen kívül nem volt más. azt hittem, megjavult az ipad air2,
aztán elfáradt a derekam a kanapén, átraktam mindkét gépet az asztalra.
hoppp, az air2 eldobta a wifit. b@ssz@meg.
wifi kikapc-bekapcs. hol működik-hol meg nem. qrvaideges voltam.
ma egy kicsit utánaolvastam, tovább kutatkodtam a guglin, de más keresési szavakat használva. (ipad wifi repair)
aztán ráleltem arra, hogy bizony a wifi antenna hardveresen is meghibásodhat. leejtés, túlmelegedés, vagy csak egyszerű gyártási hiba miatt. ilyenkor az antenna eldobja magát.
hmmm, gondolj-gondolj.
az enyém eddig még nem esett le. melegedni már melegedet, egy-egy játék alatt, de nem tűnt fel, hogy forró lenne, mint a régi powerbookom.
namindegy, leszedtem a tokot az ipadról, elkezdtem hátul összenyomni az antennánál a hátlapot.
éééééésbzmg az antenna MŰKÖDIK!
hát elmehet az apple, vagy akárki a sunyipics@ba. miért nem lehet ezt a kis wifi antennát rendesen lerögzíteni.
egyértelmű, hogy hardverhiba.
garanciális, csak győzzem meg az istyle-t is, hogy erről van szó.
a bajom most már csak az, hogy vidékiként a 24 órás express javítás is két felutazással jár, pedig utálom a mi gyönyörű fővárosunkat…

Nálam is van fejlemény :(
iPhone 5, azért volt fent egész nap wifin, mert nem találta mobilnetet. Ma vettem észre, hogy kellene kapnom mailt, imessaget, de nem jön semmi, nincs 3G. telefon újraindítás után visszaállt a kapcsolat.
Ezután hazaérve folytatja a wifi eldobálást.

na, ma voltunk plázázni, mert ugya sale van és ez az asszonyokat felvidítja. úgyhogy westendcity-ben bementem az istyle-ba, bemutatni a hibát, hogy érvényesítsem a garanciát,
deeeeee, a hiba nem jött elő az ittani hálózaton. meg nem jött elő a westend hálózatán sem. meg nem jött elő az isamurai hálózatán sem.
hátbszmg…
istyle-ban megkerdeztem a beállitásokat, de mondták el :) ellenben mondtak néhány jotanácsot.
úgyhogy itthon átállítottam az airport extreme-ez brazíliai helyszínre, az automatikus csatornakiosztást fix 1-es csatornára és azóta
MŰKÖDIK!

Nem igazán értem, hogy ezeknek a tanácsoknak mi köze van ahhoz, hogy működjön. Ha automatikusra volt a csatorna állítva, nem hiszem, hogy pont akkor váltott volna csatornát a router. Esetleg akkor, ha érzékelte, hogy az asztal lefogja a telefon wifijét, és megpróbált a router egy olyan csatornára állítani, amivel jobban megy. De ezt szinte kizártnak tartom.
A másik dolog pedig a legegyszerűbb dolog (ami nem jutott eddig eszembe :D), hogy az általad otthon használt csatorna zavarva volt a szomszédok által (mármint nem direkt, hanem ugyanazt a csatornát használták, mint te). A wifi jelét nagyban zavarják a nagy felületek, főleg, ha fémből készült nagyobb kiterjedésű valami van a közelében. Érdemes a routert eltenni a falmellől, hogy szabadon legyen. A telefont meg amikor leteszed az asztalra, az elég zavaró tényező lehet a rossz router elhelyezés, rossz csatornaválasztás mellett.
Viszont akkor sem magyarázza meg, hogy miért csak a 8.1 óta létezik ez a hiba (hacsak nem az, hogy 8.1-el hoztak be egy olyan funkciót, hogy az airport eszközzel automatikusan próbálnak csatornát váltani), nem magyarázza a tömeges hibajelenséget. Hacsak nem mindenkinél ugyanolyan rosszul van elhelyezve a router illetve telefon…

absolute igazad van, hogy a tanácsok meg a működés közt nincs összefüggés.
csak tudod, ha már hónapok óta ezzel a gonddal vergődök, de úgy, hogy ez a gond csak a legdrágább-legújabb-legnagyobb-legjobb-legpéldaértékűbb-legsatöbbi ipad air2-nél jelentkezik és már a legtöbb próbálkozás csődöt mondott, akkor jönnek a “kinélmivoltaműködőmegoldás” tanácsok elolvasása, illetve a “nálaezbejött” tanácsok leírása.
a legnagyobb baj, hogy az apple support community-ben ennek a problémának van messze a leghosszabb topikja. és hiába minden egyes ios frissítés, ahol javították a wifi problémát, ennek ellenére további - és újabb - panaszok vannak.
nekem a fentebb leírtak szerint most működik. nem panelház, nincs sehol vasbeton és mégis van egy, azaz EGY darab sarok a nappaliban, ahol továbbra sem működik. pedig ott két lámpán kívül nincs semmi elektromos cucc.
tudom, hogy vannak szellemek a házban, de azt nem tudtam, hogy ezek az öregek a wifi csatornakiosztás is be tudják kavarni.

Megpoldódott. Töröltem a wi fi adresst ès ùjra kerestettem az elèrhetö hot spotokat. Mikor megtalàlta, ùjra csatlakoztam, jelszò be es azóta nincs gond. Kösz a tanácsokat!