iPhone 6s hidegben kikapcsol

Ma, amikor pont a lányomat videóztam, amint éppen az 1 évnyi munkája a kutyájával kezd beérni, és egy versenyen szerepel vele… Egyszercsak 53%os töltöttségnél kikapcsolt a telefon. Volt backup terv, a feleségem az SE-vel videózott. Az övé 58%-nál adta be a kulcsot… Mindkét telefon bekapcsolás után 10% töltöttséget jelzett. Miután töltőre dugtuk őket, 54 illetve 59 %-os töltöttséget jeleztek. WTF? A pályagyakorlat vége az emlékeinkben él tovább…

A külső hőmérséklet 1 Celsius fok volt.

Eddig és ne tovább. Nics mit tenni, ezek az akkuk ilyenek. Nem véletlen, hogy télen gyakorlatilag egy csődtömeg az összes, tisztán csak elektromos üzemet tudó autó. Az akkuk egyszerűen nem bírják a hideget.

1 Like

Ilyen nálam is volt. iPhone SE készülékkel. Úgy szoktam kivédeni a teljes merülést, hogy egy szigetelt powerbankkal töltöm a felvétel közben a telót.

Korábban az 5s-el simán tudtam videózni sielés közben a gyerekeket, és akkor hidegebb volt. Ez csak a 6s/SE készülékek hibája vagy azóta mind ilyen?

Én 6s plus-al is jártam így többör, de volt hogy simán működött, szóval nem igazán volt satbilan reprodukálható

Mi december végén, tartós hidegben jártunk úgy az iPaddel, ami töltőn volt, egy bölcső szerű (talán Alesis) dokkolóban, hogy a töltés ellenére is merült, majd közölte, hogy melege van, hagyjuk hülni (max kb 0fok lehetett). Eltettük melegedni, összeszedte magát, és működött tovább.
Telefonoknál ugyan ez. Hideg van, kevesebb töltés vehető ki belőle. Régen is így volt, max a régebbi készülékek fűtöttek annyit terhelés alatt, hogy az akksi jobban érezze magát.
Nyáron 36 órát bíró iPhone 5, a fent említett időszakban, ugyan úgy zsebben hordva 12-16 óra után kikapcsolt. Ahogy az autó akksik, ezek a kütyük sem bírják a hideget.

1 Like

Próbálgattam. Azonos körülmények között, a 6s 6 másodperc videó rögzítése után kiakadt és kikapcsolt, a 7-es simán működött, egymás mellett volt a két telefon. Ezután elajándékoztam a 6s-t, és vettem egy 7-est…

Ezzel most csak annyi bajom van, hogy a kijelző bal szélén sárgás, majd folyamatos átmenettel a jobb széle kékesebb… Hogy fogom ezt legariztatni a Média Marktal vajon?

még az 5ös szériában volt kijelző sárgulásom, melegedett az akksi a csík alatt, elszinezte a kijelzőt. cseréltük mindkettőt, majd kiderült, hogy alaplap hibás volt a készülék, és valószínű túltöltötte az akksit, majd végül annyira elromlott, hogy mélymerülésbe küldte az akksit. ekkor már nem foglalkoztam vele tovább.

Ugyanez van nekem is (SE). Elvittem hivatalos apple szervízbe ahol azt mondták az akksi teszt hibát mutat. A vicces az, hogy pont ezért 9 hónapja vettem egy újat. Most meg azt mondják az újakra csak 3 hónap gari van szóval újat kell vennem. Na passz. Szóval amúgy jó az akksi de tényleg nulla fok körül kikapcsol hamar. Valószínűleg ezek ilyenek akkor. Kár újat venni, Amúgy 95%-os az ios szerint.

Valószínűleg valami tervezési hiba van az akksikban ezeknél (6s, SE)

Persze ezt sosem fogják elismerni…

A 7-es azóta is vígan üzemel a hidegben.

Szerintem ezt pont elismerték talán ezért volt a félárú akksi csere programjuk… de lehet az más miatt volt ezekre a készülékekre.

Nekem SE van, aminek az akkumulátor maximális kapacitása lassan 2 év után 92%, legalábbis ezt írja ki. November óta egy építkezésen dolgozom, ahol a hőszivattyúkat, villanyszerelést végezzük. Átlagosan az épületben 4-6 fok van maximum. Az sem ritka, hogy egész nap épületen belül 3 fokban dolgozunk. A telóm reggel fullra töltöm és délben már lemerül. Mindezt úgy, hogy mobil adat, minden ki van rajta kapcsolva, és simán a belső zsebemben van. Idehaza hétvégén a normál 22-23 fokban meg másfél napot is elketyereg.

Az oldalbordám másfél éves SE-je már a mostani 20 fokban is eljutott odáig, hogy 20-30% körül kikapcsolt… Kapott ő is egy 7-est… Eközben észrevettem az Applénál, hogy a legkisebb iPhone jelenleg a 7 és a 8, az Xs és az Xr is nagyobb, nem beszélve a Plus és Max modellekről. Szóval ismét szexi, kicsi telefonom van :)