iPhone 8 az autóban - jobb minőségben (nem BT)

Az autómban jelenleg sima Bluetooth kapcsolaton keresztül hallgatom az iPhone-os tartalmat. Ami kényelmes, de minőségre nem az igazi.

Van még USB kapcsolat (a könyöklő rész alatt, ahova meg nem szeretném minden alkalommal be-ki rakosgatni, csatlakoztatni a telefont).
Van AUX bemenet (könyöklőben)… de ide is kellene valamilyen köztes kütyü, amihez az iPhone8 tudna csatlakozni.
Van még egy USB port is… (könyöklőben)…

Nézelődtem a neten, hogy milyen jobb megoldások lehetnek költségben és fizikai kialakításban… még nem találtam meg a megfelelőt.

Én valamilyen AirPlay vevő eszközre gondoltam első körben, amire vezeték nélkül csatlakozna az iPhone, majd a kütyű az AUX bemeneten keresztül adná tovább a jelet az autónak. Persze ilyet sem találtam. Legalábbis nem olyat, ami pici lenne és ne kelljen hozzá átfaragni mindent.

Ti mit használtok?

Milyen codeceket tud a gepjarmu? A legtobb BT fules ugy oldja meg a jobb minoseget, hogy az alap SBS codec mellett tamogat egyeb mas codeceket is (a Bluetooth 2.0 definialja az A2DP profilt, a fulesek pedig mai napig ezt hasznaljak, a szabvany pedig 1 kotelezo codecet ir elo, ez az alap SBS, minden mas codec egyenileg implementalhato), igy pl. az Androidos vilag szamara gyartott fulesek tudnak APT codecet az Apple vilag szamara gyartottak pedig rendszerint elboldogulnak az AAC es MP3 codecekkel. Ha megfelelo forrasbol hallgatsz zenet, akkor a telefon tud codecet egyeztetni a hangeszkozzel. Pl. Apple Music eseteben AAC.

Dension-t nézted? Ők eleve ilyen cuccokat gyártanak. Plusz vannak olyan eszközök amik ismerik az a2dp/aptx-et is. pl. https://wavejamr.com

Amúgy milyen autórádió? Menüben nem lehet állítani, hogy headset-ként, vagy hifi jelforrásként kezelje? Most fejből nem megy a hivatalos elnevezés, de jártam már úgy kis bt hangszóróval hogy gyanúsan rosszul szólt, és a menüben át kellett állítani.

1 Like

Miert nem jo egy lighting-jack atalakito?

Czo: Teljesen hülye vagyok a témához.
Próbáltam utánajárni a dolgoknak, de nem jutottam sokra. Az autó: 2015-ös 3-as BMW (F34). Nem tudom, hogy milyen codec-et használ a hifi. Nem is tudom hogyan tudnám megnézni. Viszont néha hallom, hogy valami váltás történik, és olyankor romlik a hang minősége. Pontosan nem tudom elmagyarázni, hogy mi romlik, de nem szól olyan szépen.

cigam: ez a kütyü jónak tűnik, de ha jól látom ez is BT-t használ.
Jól értem, hogy ez viszont biztosan tudja majd a jobb minőségű átvitelt (valószínű amit Czo is említett).
De sajnos csak 30-pines Dock csatlakozója van… hm…

solareclipse: öreg vagyok már a kábelekhez. Vagy csak lusta. Valószínű mindkettő.

A felül leírtak alapján találtam egy másik kütyüt is.
Ez szintén BT-s, viszont USB-s táp csatlakozója van:
http://www.tunai-creative.com/tunai/firefly/

Próbálj meg egy szoftverfrissítést az autón, sokat segíthet. A helyi BMW márkaszervízben nekem ingyen megcsinálták, mikor szervízben volt az autó.

Nem akkor romlik a minoseg amikor bekapcsol a mikrofon? Siri, telefonalas… es utana.

kzolee: nemrég volt rajta egy frissítés (más okból kifolyólag). Egyébként, mintha azóta tényleg nem csinálná… figyelni fogom.

solareclipse: nem teljesen véletlenszerűen történik. Zenehallgatás közben simán átvált és semmi más érdekes dolog nem történik közben.