iPhone SE roaming

iPhone 5S, iOS 12, párom telefonja. Az a furcsa baja, hogy ha elhagyjuk az országot, néhány óra alatt lemerül. Az én korábbi SE-m és a mostani iPhone 7-em ugyanakkor, ugyanott hibátlanul működik. Megnéztük az összes szóbajöhető beállítást, mind azonos a két telefonon (hálózat keresése, mobiladat-lehetőségek, stb.). Az egyetlen jelentősebb különbség, hogy nála a levelezés nem iCloudra csatlakozik, hanem Google-fiókhoz.

Van valakinek ötlete, mit lehetne még megnézni?

hideg volt? elsőnek dugd gépre és nézd meg az aksit cocnutbatteryvel

Hm, valami összefüggés akár lehet is, mert nem bírja szegény a hideget. Viszont itthon nincs ez az áramfelzabálós marhaság, bár nagy hidegben tényleg kikapcsol hirtelen.

De a külföldi jelenség másmilyen, ott az látszik, hogy öt-tíz percenként esik egy-egy százalékot (meleg helyiségben is), és néhány óra alatt kimúlik.

Elsőnek ellenőriztük már le az aksit.

Ez az akkukérdés oké – de mondom, a különbség a helyszínek közt óriási, sokkal nagyobb, mint mondjuk hőmérsékletben. Mondjuk egy kétnapos bécsi Aufenthalt alatt egyértelmű volt. Határon innen oké, határon túl órák alatt kifogy belőle a szufla. Hazajövet ugyanez: akku útközben merül, itthoni hálózaton újra minden rendben. Itthon tehát rendben működik, bár a hideget valóban nem szereti.

Megnéztem: 91%, 660 ciklus.

Nem hasznalsz valamilyen szolgaltatast (valamit, ami interneten kommunikal) ami regiolockos? Lehet, hogy el van rontva a program es a hataron atlepve raporog a dolgokra. Mobilnetrol es WiFirol is csinalja? Airplane modban is? Ha csak mobilnetrol, akkor vedd el az osszes app mobilnetjet es nezd meg ugy is csinalja-e? Ha be van kapcsolva a backround app refresh, akkor azt is kikapcsolhatod (ez lehet egycsapasra megallitja a szarul megirt appot)

Egyebkent 660 ciklus mellett a 91% szinte csoda. Kb. 300 korulig tervezik az akku hasznalatot.

1 Like

Az a furcsa, hogy ezen a telefonon alig van app, az enyémen legalább ötször annyi van (mondjuk iOS 12-nél szép türelmesen végigmentem a frissítési meg az értesítési listán (ahol a nyomorult alma ugye mindent bekapcsol).

Az egyetlen app, ami nekem nincs fent, az a SwiftKey (nálam Swype van).
Airplane módban is ette az áramot, csak kicsit lassabban. Wifin is, 3G-n is ugyanúgy.

(Korábban az én telefonom volt és mindig igyekeztem teljes ciklusokat csinálni a töltésnél – persze ez nem biztos, hogy számít.)

Ha airplaneben is ette az aramot akkor teljesen lenyegtelen hol van.