Ismeretlen iPhone7

Hosszú, körülményes sztori végén próbálkozom egy kanadai eredetű hetes telefont használatba venni. Teljesen új, fóliák rajta meg minden, nem is szerepel semmilyen feketelistán. Annyi biztos, hogy szolgáltatófüggő, ezt még ingyen tudtam kideríteni.

Van egy csomó, gyanúsnak tűnő oldal, amelyik pár dollárért/euróért elárulja, melyik társasághoz van regisztrálva, és további pár tíz pénzért feloldja a korlátozást. Jól sejtem, hogy ez körülbelül 100%-ban kamu?

Ebben az állapotában ez egy iPod Touch (simán rá tudnék költözni meg minden).

Kanadát nem tudom, de Angliában tényleg bárki csinálhat függetlenítést, ott ez teljesen megszokott dolog.

Úgy érted, ezek az online ajánlatok működhetnek? A legtöbbnél van Paypal, ami biztató.

Angliában igen, Kanadáról fogalmam sincsen. Viszont azt nem tudom, hogy az iOS függetlenítés hogyan is megy. Mert itt maga az unlockot az apple teheti meg csak (ha jól tudom).

Defaulte minden telefon “fuggetlen”. Amikor aktivalod iTunessel vagy WiFin keresztul, akkor az Apple servereinek tartalma alapjan lesz 1-1 eszkoz fuggo vagy fuggetlen. Tehat, tok mind1, hogy ki mint iger, egy dolog a fontos, a fuggetlenitesrol tudomast kell szereznie az Applenek. Ha egy fuggo telefonba beleteszel egy masik SIM-et, akkor kerheti (en eddig mindig iTunessel csinaltam, igy nem tudom, hogy ez over-the-air mukodik-e) az eszkoz ujraaktivalasat, ekkor ha olyan tenyleg fuggetlenitve lett, akkor iTunesre dugva az iTunes kiveszi a zarat es mindenki boldogga valik. Tehat iPhone eseten nem szukseges, hogy a hardver jelen legyen a fuggetlenitesi folyamatnal. Ezert eleg az itthoni szolgaltatoknal is csak kerni a fuggetlenitest (ezt ugye evek ota lehet ingyenesen kerni) es ezek utan eleg 2-3 nap mulva radugni a telefont egy iTunesre.

Ez megvan, de nem tudjuk Kanadában milyen törvények vannak. Mert oké az unioban kötelezően így müködik.

Egyelőre várom a háromeurós infót, hogy ki is a szolgáltató…

Na, a szolgáltató megvan. Már csak fel kéne hívnom, ha beszélnék ilyen szinten angolul : )

A szolgaltatok oldalan szokott lenni chat az ugyfelszolgalattal. Kanadaban a Rogersnel es a Telusnal tudom, hogy van, mert en is ott beszeltem veluk.

Virginnél is van: https://www.virginmobile.ca/en/support/contact-us.html

Szuper ötlet, köszönöm!

A Pelusnál csak szintetikus chat van (virtuális asszisztenssel lehet kommunikálni). Végül emailt választottam, kíváncsi vagyok, mit reagálnak. Elvileg csak telefonon intéznek unlockot, ha nem vagyok ügyfél.

Azt hiszem, mi a bolygónak valami egészen elcseszett pontján élünk… nem volt negyed óra az egész. Nem is értem, a Telus ügyintézőjétől az Apple szervereiig hogy jutott el ilyen gyorsan az infó, de máris független a telefon. Mindezt persze halál kedvesen és udvariasan és előzékenyen intézve. Chaten! Kész vagyok : )

1 Like

A vilag egy masik felen, teljesen mashogy mennek a dolgok. A szolgaltatok kepesek nem benyelni az ember penzet, ha a prepaides tomegkozlekedesi berlet lejart (szo nelkul visszatoljak a penzt arra a kartyara, ahonnan jott), vagy erdeklodsz a vilag tulso felerol, hogy a repteren hol lehet tomegkozlekedeshez kartyat venni es felajanljak, hogy elkuldik oda ahol most vagy (vilag tulfele), csak hogy neked minden kenyelmesebb legyen. Minnel tobbet utazik az ember annal inkabb rajon, hogy vannak teljesen elcseszettul mukodo dolgok itthon. Ugyonakkor neha teljesen meglepodok, hogy neha elokerul egy-egy dolognak az ellenkezoje is.

A hozzáállásbeli különbséget értem, ez itt egy poszt-diktatúra, ami épp visszaváltozni készül oda, ahol az elmúlt évszázadban többnyire tanyázott… de ahhoz képest, hogy nálunk egy függetlenítés napokig tart, papírok kellenek hozzá, esetleg némi pénzre is levesznek, aztán napok alatt átfuttatják az Apple-ön – szóval ehhez képest a 24 órás ügyintézéssel is levettek volna a lábamról. De itt az történt, hogy a chatsávban Mark agent azt írta kettő perc után, hogy it’s done. Elképesztő. Az már csak a hab, hogy segítsen-e a továbbiakban, blabla.

Egy fuggetleniteshez nalunk sem kell papirozas. Szolgaltatotol fuggoen el kell kuldeni telefonon/emailben/smsben az IMEI-t iPhone eseten, meg az sem kell, hogy eredetileg te vasarold meg es siman lekapjak rola a zarat. Az elso generacios, itthon nem forgalmazott telefon kivetelevel minden tipussal kiprobaltam mar ezt.

Talán csak nekem újdonság, mert még sosem csináltam ilyesmit, de úgy rémlett, jó pár órás átfutással etették a felhasználókat. Egyébként egy csomó, gyanúsnak tűnő online szolgáltatás van unlock témában, 10-60$ közti ajánlatokkal, gyakran egy hetes átfutással… természetesen bármiféle garancia nélkül.

Hát engem pár éve a vodánál elzavartak, mert nem én voltam az eredeti vásárló. Hiába volt a vásárlásról számlám.

A nalunk ervenyben levo szabalyozas ezzel kapcsolatban az elmult ev oszen valtozott meg. Azota egyszeru.