Jelenleg nem érhető el kérem próbálja újra osx

Segítséget szeretnék kérni vettem egy Mac minit szeretném telepíteni rá az el capitan-t az is volt rajta de amikor el lkezdetelepíteni és be kell jelentkezni az Apple store ba az írja ki hogy az alkalmazás jelenleg nem elérhető kérem próbálja meg később

“If your ID never downloaded it you can’t download El Capitan.”

" If you purchased the computer from someone else who installed El Capitan using their Apple ID you cannot reinstall it, you must sign into the Mac App Store using your ID and download the latest Mac OS that is available for your machine. If your Mac is a 2011 or later you can use Internet Recovery (command-option-r) to erase the hard drive and reinstall the original OS then upgrade to High Sierra from there.

If you insist on using El Capitan you will need to sign into the App Store on a Mac that cannot run High Sierra and download EL Cap, then make a bootable usb installer to use on your MBP."
(https://discussions.apple.com/thread/8257174)

Milyen Mini? Tudsz adni egy kicsit bovebb infot?

Szinte bármelyik OS X /macOS telepítőt tudom adni.

2 kedvelés

Szia app storból szedtem le a hivatalos el capitan-t

Szia Mac Mini 2009 eleje a gyártási ideje
Intel proci

Szia nagyon meg köszöném el capitan rá volna szükségem

Töltsem fel valahová, darabokban (WeTransfer, 2 GB)? Az összerakáshoz Mac kell.

A Yosemite ota elerhetoek letoltheto telepitokent az Appletol az OS X verziok mindenfele regisztracio es egyeb nelkul. Az USB-s telepito elkeszitesehez szukseges egy olyan Mac, amire a letoltott es telepiteni kivant rendszer felrakhato. Egyeb esetben beszol, hogy nem telepitheted. A letoltesi linkek itt erhetoek el: https://support.apple.com/hu-hu/HT211683

2 kedvelés

szia köszönöm onan szedtem le de nem jó találtam ilyen hibákat is de nem tudom megoldani
https://hu.smartcity-telefonica.com/fix-item-temporarily-unavailable-reinstalling-macos-os-x-2352

Nem valószínű, hogy “rossz” telepítő lenne fenn az Apple-nél, de állítsd vissza a dátumot 2016. januárra, és kapcsold le a netet, akkor felmegy.

Szia! Nezd meg, hogy at tudod-e allitani a mac idejet az el capitain idejere (mindegyik OSX telepitese lejar valamikor), s akkor lehet majd telepiteni. Mar ha a telepito akad el 😊

Bocsi Titi, most olvastam vegig a Te hozzaszolasod is. Erre gondoltam en is… Sorry.

Az Apple oldalarol letoltott telepitonel jo a datum. Most probaltam ki. Siman telepul.

Ha innen toltotted le es rendesen elkeszitetted a telepitot, akkor jo kell legyen. Ha nem jo, es appleid jelszot ker vagy elerhetetlensegre panaszkodik, akkor az csak azert lehetseges, mert nem a telepitotol bootoltal, hanem a gep recovery particiojarol. Tehat egy mukodo macen, amire felmegy az a verzio, amit szeretnel kell elkesziteni az “Install MacOS X akarmi.app” -ot. Ezutan az Apple oldalan elerheto dokumentacio alapjan kesziteni egy bootolhato USB-t, majd errol egyszeruen be kell bootolni. Akkor biztos, hogy nem irhat ki hibat.

Érdekesség: amit most “onnan” letöltöttem (El Capitan), az 2016. május 18-i, 1.7.50-es verzió;
ami nekem megvolt, az 2017. augusztus 8-i, 1.7.55-ös verzió.

Szerk.: de belül a csomagok újabbak.

valamiért nem megy !!!

azt olvastam hogy mivel ezt úgy vettem nincs az én id-hez osx társítva ezért nem fogadja el de mivel ez az osx nincs már az app storéban fent és újabbat nem enged letölteni ezért meg vagyok lőve

Én még sosem telepítettem ID-vel…
Netet kikapcsoltad? USB-ről telepítettél?

Nem ertelek. Le kell toltened az Appletol a telepitot, azt elinditani, hogy letrejojjon az Install Mac OS X.app. Majd a masik doksival, amit linkeltem, el kell kesziteni a telepito usb-t. Errol be kell bootolni es telepiteni.

Ha barmilyen jelszot es accountot ker, akkor te nem a telepitorol bootolsz, hanem a recovery particiorol.

@Czo írja, hogy honnan töltsd le és abból hogyan kell csinálni telepítőt az adott gépen:

Mondjuk annyit észrevettem, hogy dmg-t lehet letölteni az oldalról, a telepítő leírás pedig a /Applications alatti .app -ra van elkészítve. Nem tudom, csak tipp, hogy a dmg-t (dupla kliekkel) fel kell mountolni és abból át lehet másolni a .app-ot a gépre? Vagy mégsem jó a leírás hozzá, mert a dmg-t a lemezkezelőből simán csak rá kellene írni a pendrivera? Bár ez utóbbiból nem biztos, hogy bootolható USB lesz. Eddig én is csak úgy készítettem USB-s telepítőt, hogy a .app-pt az App Store-ból töltöttem le, és úgy tuti működik a leírás.

Olvasni nem szeretünk?
“A következő régebbi telepítőket a Safari tölti le InstallOS.dmg vagy InstallMacOSX.dmg nevű lemezképként. Nyissa meg a lemezképet, majd a .pkg kiterjesztésű telepítőt a lemezképen belül. A telepítő telepít egy Install [Verziónév] nevű alkalmazást. Nyissa meg az alkalmazást az Alkalmazások mappából az operációs rendszer telepítésének megkezdéséhez.”

1 kedvelés