Kernel_task

Nyár van, meleg van. Külső kijelzőnél állandóan zug a gép (már ez is borzalmasan idegesítő) ha lecsukom a gépet és csak egy kijelző marad akkor lassabban jön elő a probléma de egy idő után a kernel_task megjelenik és örülten tekeri a procit.

Értem miért van de a gép 62 fok körüli és egyszerűen használhatatlanná válik a gép!
2019-es MBP 5-6 fokkal van melegebb a lakásban mint télen és állandóan zúg.

Lehet, hogy eljött az ideje egy gép takarítás és cpu újra pasztázásnak. 2 évente erősen ajánlott.

A szamaid arra utalnak, hogy ez a 16"-os modell. Az tovabbra is egy katasztrofa hutes szempontbol, mert irgalmatlanul nagy a gap az Intel integracios doksijaban az “erre a teljesitmenyre tervezd a hutest” es “ez a maximalis teljesitmeny egyebkent” kozott. Ami ilyenkor segiteni szokott, az a Turbo Boost kikapcsolasa (en erre ezt hasznalom). A kulso monitor pedig tovabbi ronto tenyezo, mert ha be van bedugva, akkor mindenkeppen aktiv a Radeon is, ami tovabb noveli a hutes terheleset.

Ezt itt hagyom :D
Amúgy igen sajnos lemaradt 2019-es Macbook Pro 16"

Azt hiszem egy kis takarítás ráfér 😀

masok mondtak: a munkakornyezet (asztal/iroasztal, iroda) idokozonkenti takaritasa is nagyban elosegiti a gepek tisztan tartasat :P

2 kedvelés

Szerintem rendben volt a cucc, úgy hagytam és összeraktam.

2 kedvelés

Ezt az újrapasztázást mindig marhaságnak tartottam. Ha ilyesmire lenne szükség, akkor anno a több száz wattos hangerősítőkben is pár évente taknyolni kellett volna a végtranzisztorokat – ehhez képest elmennek 30-40 évet a hővezetés baxtatása nélkül. Pedig ott nem tizenwattokat kell disszipálni, hanem egy teljes nagyságrenddel feljebb járunk!

Viszont épp tegnap csináltam ilyet életemben először: szétszedtem a 2015 MBP-t, patyolattiszta volt belül (na jó, vékony szürke porréteg a járókeréken, leszedtem ecsettel), és ha már szét volt szedve, megnéztem ezt a hővezető-dolgot.

Hát a gyári hővezető anyag egy vicc: egyrészt teljesen kiszáradt, másrészt csak amolyan jelképesen volt odakenve valamennyi. A felület egy részén nem volt semennyi. Az egész trutyit kábé három mozdulattal lehetett lekotorni a felületekről.

Érthetetlen. A tervezett avulás része lenne? Vagy ez mi ez???

AZ a baj az erősítőt benyomod és órákon keresztül meleg, egy CPU pedig akár percenként többször hül le és melegszik fel. De én se gondolom, hogy kétévente újra kell pasztázni. Viszont kitakarítani hogy a levegő tudjon járni a hátőbordáról pedig leszeded a “szigetelést” sokat segít.

Na, azt pont nem értettem, a hűtőbordák olyanok, mint az új. Még csak nem is szürke, olyan, mintha egy porszem nem állna meg a lemezek közt.
A billentyűk alá viszont szívesen benéznék…

Nem kell ketevente, ha normalis cuccot hasznalsz. Az MX4-ek 5 ev utan is kenhetoek maradnak. A gyari intel paszta meg orulj neki ha 1 ev utan meg nem szilardult oda. Tudod itt latszik a nagy szamok torvenye, ha csak $1 tud sporolni ezen gepenkent, akkor is millios tetelekrol beszelunk.

Rosszul gondoljátok. 2 év alatt csont száraz lesz a paszta a hűtőborda alatt (mx-4 is…annak ellenére, hogy a marketing duma szerint akár 8 évig is jó) és így kb nullázódik a hőátviteli képessége. Szervizesként mondom, hogy évente gép takarítás, 2 évente újra pasztázás.

1 kedvelés

Na, de most már itt az MX-5, ami simán elmegy majd 10 évet (és 250.000 kilométert)!

Ez is 8 évre van hitelesítve. Tesztek alapján nem ad annyi pluszt teljesítményben és még ragadósabb is…nehezebb felvinni a cpu felületére. Én maradok az MX4-nél.

jaja, evente egyszer ajanlatos felnytini es kiporolni, a pasztazas, szvsz inkabb 3-4 evente esedekes (rgo ha nem csereled a geped ‘surun’ akkor az elttartama alatt egyszer amig nalad van)

ez pont ilyan egyebkent mint az autoknal az olajcsere, hangosan kiabaljak az autogyartok, hogy 30 ezrenkent kell csak olajat cserelni, jah ok ugy tervezik hogy 100 ezrenkent autot cserelsz, friss olaj 10 ezrenkent, szurokkel (mindegyikkel;), aztan 3-5 evente egy kis huto takaritas,

Akkor a végeredméy? Tehát “csak” kitakarítottad és rendben van a gép? Nem zúg a venti, külső monitorral sem?

Minden tökéletes, ugyan olyan mint újkorában.

2 kedvelés

Örömmel hallom, akkor azt hiszem az iMac-emre is ez vár…

1 kedvelés

Valójában teljesen logikus a dolog, inkább az, hogy nem gondoltam ennyi por lesz benne.