Kijelzőhibás MacBook Pro törlése

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy kijelző hibás 2014-es, Retinta kijelzős MacBook Prom. A gép ázott, bár csak kicsit belefolyt a víz. A szerviz szerint más baja nem lett, viszont a kijelző cserés lenne. Ez már szerintem nem éri meg. Vettem egy új gépet, átköltöztem rá, adatokat lementettem.
A hibás gép külső kijelzővel a HDMI csatlakozón keresztül tökéletesen működik. A saját kijelzőjén csak fehér köd látszik, de más baja nincs. Itt jön a probléma, külső kijelzőt használva nem tudom letakarítani a gépet. Hibás voltához képest egészen normális ajánlatot kaptam érte, de nem tudom eladni, amíg le nincs pucolva. A HDMI-re a jel csak a bejelentkezési képernyő megjelenésekor érkezik meg, viszont a gép teljes törlését ennél korábban kell indítani. Rögtön bekapcsolás után, a Command+R billentyű kombinációval. Viszont ekkor még nem látok semmit, nem tudom megcsinálni a törlést.
Van erre bárkinek bármi ötlete? Le lehet valahogy törölni mindent úgy, hogy már bejelentkeztem? Vagy van valamilyen egyszerű megoldás, amit képernyő nélkül is esélyem lehet megcsinálni?

Előre is köszönöm a segítségeteket.


target disk mode és formázod mint egy külső meghajtot az uj gépről.
1 kedvelés

Köszönöm segítséget. Egy kérdésem van: ebben az esetben az operációs rendszer nem törlődik? Formázás után be tudom kapcsolni és elindul normálisan?

Nem. mint egy külső lemez megformázhatod.

Nagyon köszönöm!

Ha bekapcsolod a gepet, radugod a kijelzot, adsz neki kulso egeret es billentyuzetet is, akkor a boot utan, ha lecsukod, atvalt ugy, hogy a kulso lesz az elsodleges. Ezutan ha tolsz egy ujrainditast, akkor minden a kulso kijelzon fog tortenni, igy a cmd+R eredmenyet is a kulso kijelzon fogod latni.

2 kedvelés

Köszönöm szépen a tippet, majdnem működik. Rátettem a külső billentyűzetet és egeret, lecsuktam a tetejét, elsődlegessé vált a külső kijelző. Ekkor újraindítottam, nyomtam a cmd+R-t. Szépen megjelent az alma jel, és hogy töltődik aminek kell. Ekkor felengedem a billentyűkombinációt. Ekkor van a gond, amikor meg kellene jelennie a lemezkezelőnek. Visszaveszi a képet a külső kijelzőről, megint a saját kijelzője lesz az elsődleges, és mivel le van csukva elalszik. Ezzel vajon mit lehet kezdeni? Sokszor próbáltam, mindig ez történt.

Erre csak azt tudom mondani, hogy generaciok ota mindig minden gepemet clamshell modban (tehat igy osszecsukva, kulso periferiakkal, raadasul az elere allitva es “felakasztva a monitorra”) hasznalom, soha nem tapasztaltam olyat, hogy visszavaltott volna.

Akkor nem tudom, megpróbálom még néhányszor, hátha valamit rosszul csinálok. Az utolsó pontig, a lemezkezelő megjelenéséig minden tökéletesen működik, ahogy leírtad. Ott történik valami aminek nem kellene. Mindenesetre köszönöm még egyszer a tippet, próbálkozom tovább ezzel a módszerrel, hátha sikerül rájönnöm miért nem működik.

Ha addig a pontig szepen eljutsz, de ott tortenik valami, tehat siman latod betolteni a recoveryt, es tenyleg csak akkor makkan meg, amikor a menuben rakattintassz a disk utility-re, akkor minden valoszinuseg szerint lehet, hogy nem csak a monitorral van valami para annal a gepnel. Terminalbol is megprobalhatod torolni, habar elkepzleheto hogy a disk utility meghivasa ott is megmakkantja a gepet.

Bingó! Amíg szenvedtem vele feldobta, hogy rendelkezésre áll a Big Sur 11.3 frissítés. Feltelepítettem, de elég szenvedős volt, mert mindig eldobta a külső kijelzőt. A végén sikerült, most hibátlanul működik, csont nélkül tudtam törölni a gépet ahogy az első hozzászólásodban leírtad. A külső kijelző is a barátunk most már :)

Solareclipse-nek is köszönöm, az ő megoldása is biztosan jó lett volna, de nem tudtam felkutatni sehol megfelelő csatlakozót vagy átalakítót.

2 kedvelés