Klónozott rendszerlemez az oldalsávon 3 példányban?!

Tojni rá! :slight_smile:
Az átmásolt beállítások nem okozhatják?

Ha tudnám, hogy egyáltalán mit keressek?! Az Onyx vajon okozhatja, ha pl. valamit kipipáltam futtatása előtt amit korábban nem?

A konfigfileok torlese nem oldotta meg?

IMHO az onyx es a ccc app-ok is “feleslegesek” (effektiv plusz hibaforras).

1 kedvelés

Egyet értek, simán TM backup + restore miért nem jó?

Ő egyéni utakon jár…
Lett 1 problémája (valamitől), attól még a CCC jó, én kb. 22 éve használom.

1 kedvelés

Sajnos nem.

A MacOsX kezdetétől mostanig semmi gondom nem volt sem az Onyx, sem a CCC használatával.

A TM-t elvből nem használtam soha. Már több mint 20 éve így klónoztam minden rendszert, soha nem volt semmi gond vele.

Egy (3rd party) backup sw-el backup-olsz egy masik (integralt) szolgaltatast.
Szamomra ez “furcsa”, de kinek a pap…
Az onyx nincs annyira elottem, mintha alapszintu system tevekenysegeket csinalna… amit app nelkul is 1-1 klikkel meg lehet tenni.
Kicsit windows-os logika, de valamibol meg kell elnie a fejlesztoknek is :slight_smile:

1 kedvelés

Milyen elvből? Mi a baj a Time Machinennal?

Nem csak negatívum miatt lehet valamitől tartózkodni, hanem más preferencia miatt is. A MacOsX kezdetétől inkább sajátkezűleg készítettem időszakosan másolatokat.

Korabban elvi okokra hivatkoztal, legutobb mar szokast irsz.
Az ertheto jelenseg, hogy a korai OS X rendszerek (10.5 elott?) nem tartalmaztak meg a TM featuret, igy kezzel csinaltad, de azota azert tortent egy-s-mas.
Regen en is mechanikusan vegeztem ezt, utana TM-el. Ezt kovetoen pedig cloud-ba, neha local backup-ot csinalva. (Amiota “visszavonultam”, mar ezzel sem foglalkozom)
Vannak dolgok a technologiaban amit nem erdemes siettetni, de ha mar letezik akkor hulyeseg nem kihasznalni.

1. Csakis elvi okokból nem használtam a TM-et és nem is fogom.
  2. Szerinted hol mondtam ellent a saját elveimnek, illetve, hol írtam szokásról?!

A fenti idezet szamomra szokasrol tanuskodik.

De (mondhatni) lenyegtelen…a legtobb “kerdesedre” letezik jol mukodo, integralt szolgaltatas.
Az elvi kerdesek feszegetesebol meg szemelyeskedo konkluzio alakulhat - amit en elkerulnek.

2 kedvelés

Jelentem: Új telepített rendszeren, a régi rendszer migrált felhsználói fiókján ugyanúgy 3 példányban, ám új felhasználói fiók oldalsávján redesen, 1 példányban jelenik meg a rendszer-partíció.
Kérdés: Ebből vajon mi következtethető a hiba okáról?

Valamelyik .plist?

Szerintem nincs akkora jelentősége, mint amennyit foglalkozunk vele.

Nem 192.168.1.2-es IP-jű.

A bejegyzésben nem a szöveg az érdekes, hanem ez:

Lehet tévedek, de úgy emlékszem, hogy még akkor frissen megírtam, hogy a Preferences-ből töröltem a 2 file-t, újraindítottam, de az oldalsávban ugyanúgy maradt triplázva. Néztem fentebb és valamiért nem jelenik meg ilyen üzenet…
Szerk.: Lehetséges, hogy magánüzenetben írtam valakinek a hozzászóló segítők közül.