Klónozott rendszerlemez az oldalsávon 3 példányban?!

Üdv!

Klónozott rendszerlemez nyilván csak 1 példányban létezik, mégis az oldalsávon 3 példányban látszik, de vajon mitől?! Már minden elképzelhető beállítást megnéztem, volt Finder-nézetbeállítás, DiskUtility és OnyX…

A settingsben is harom van? Illetve, ha kidobod onnan azt, amelyik nem kell, akkor nem javul meg?

Ott is eddig számomra nem tapasztalt zavar mutatkozik – ha a “merevlemezek” melleti négyzetet kipipálom akkor 3 látszik, ha pedig az oldalsávról 1-et (csak 1-et enged) eltávolítok, akkor az oldalsávon 2 marad és a négyzetben a részleges kijelölést tükröző kötőjel lesz, ám amint ismét kipipálom, az oldalsávon ismét 3 látszik.
U.i.: Ez belső SSD 3 partícióval, egyéb nincs a gépre csatlakoztatva. Megérteném, ha a “Rendszer - Data” látszana, de így eléggé zavaró, hogy honnan és mitől látszik 3…

Mit ertessz az alatt, hogy csak egyet enged? Mintortenik amikor a tobbi le akarod szedni?

Visszaugranak az oldalsávra. Márpedig a DiskUtility is mutatja, hogy nem létezik 3!

Gondolom, reboot mar volt, ugye? Masik, korabban nem letezo userbol is rossz? Ha nem, akkor en torolnem a Finder prefsjet aztan killelnem a Findert.

Klónozás előtt rendesen látszott.
Sajnos számomra értelmezhetetlen:

Cmd+Opt+Esc

vagy Terminalból.

„diskutil list” parancs mit mutat?
Szerintem (is) egy reboot megoldja.

Már többször próbáltam a Finder újraindtását “force quit”-tel.

Újabb vacakolás, amilyennel a MacIntel csekély 2 éves használata óta nem találkoztam, csak régebben a PPC-n:

En kitorolnem a Library/Preferences folderbol a finder beallitasait.

En azt nyomnam, hogy NEM es soha nem indtanam el ezt a szoftvert!

1 Like

Köszönöm szépen. Lehetne pontosítani?

Nálam nem látszik ilyen, vagy nem a megfelelő helyen kerestem…

Lehet, hogy valamelyik klónozott rendszer egyidejű használata okozza?

A te géped a 192.168.1.2-es IP-jű?

Elnézve ezt a sok nehézséget a klónozással, lehet egyszerűbb lett volna simán telepíteni és beállítani a rendszert, valamint a fájlokat átmásolni.

1 Like

Vagy, csinalni egy TM mentest es egyszeruen, visszaallni belole

2 Likes

Használj inkább LibreOffice-t, a NeoOffice már megszűnt.

1 Like

Köszönöm szépen a hozzászólásokat, véleményeket, tanácsokat. Legközelebb kedden leszek gépközelben.

A TCP/IP 192.168.1.3-at mutat.

Formáztam az SSD-t, újratelepítettem a rendszert, majd migráltam a beállításokat és továbbra is 3X jelenik meg a redszerpartíció…