Korlátlan privát repo a Githubon

Tags: #<Tag:0x00007f8a18552b58> #<Tag:0x00007f8a18552a18> #<Tag:0x00007f8a18552720>

A Github mától korlátlan privát repositoryt ad a vásárlóinak, és ezzel a Bitbucket lábára léphet.

Eddig az volt a legfőbb különbség a két cég között, hogy a Githubon a privát repok száma alapján lehetett csomagot választani, a közreműködők akárhányan lehettek, a Bitbucket pedig a közreműködők száma alapján különböztette meg a csomagokat, korlátlan privát repóval.

A mostani felállás szerint 5 főig a Bitbucketen ingyen lehet korlátlan privát repositoryt létrehozni. A Github az egyéni fejlesztőktől 7 dollárt kér havonta, ezért cserébe szintén korlátlan privát repót biztosít, a közreműködők számáról viszont nincs egyértelmű kijelentés, csak annyit írnak, hogy ‘meghívhatsz néhány közreműködőt’. Gondolom, ezt pontosítják később. :)

Cégek számára szintén korlátlan private repositoryt adnak, az első 5 user 25 dollárba kerül, utána pedig 9 dollár / fő. A Bitbucket az első 5 usert ingyen kiszolgálja, utána 10, 25, 50, 100 fős csomagokat ad, ugyanannyi dollárért.

Így belegondolva, még mindig a Bitbucket a jobb választás.

1 Like

Kösz! Korábban én is azért váltottam Bitbucketre, mert korlátlan volt a repsotory száma. Most már biztos, hogy nem megyek vissza githubra. Viszont Github issue felülete mérföldekkel jobb, mint a Bitbucketé. Kontra viszont a Bitbucket felé, hogy az Atlassian (tulajdonos) viszont rengeteg szolgáltatása van, amik egymással jól kommunikálnak.
Szóval lehet, hogy verzió követésre (ha nem is az árat nézve) valamelyest jobb a Github, de a szolgáltatások összességét nézve pedig az Atlassian mérföldeket ver rá!

Off: egyébként a Hipchatről váltottunk Slack-re, de lehet visszaváltunk Hipchatre később. Szimpatikusabb, hogy negyed annyiba kerül havonta a full előfizetés/fő. VIszont korábban volt gondunk a szolgáltatással… A Slack meg fejlődik mint atom.

On:
A github továbbra is megmarad nekem, mint az a hely, ahonnan lehet forkolni projekteket :D

Mi a cegnel Atlassian cuccokat hasznalunk, es az integracio a Jira/Bitbucket/Bamboo kozott aranyat er.

1 Like

Pontosan ilyenre gondoltam.
Off: egyébként szemezgettem a JIRA-val, de még nem jöttem rá, hogy miért is lenne jó nekem. Pedig látom (olvasom), hogy sokan használják megelégedve.

svn forever! #troll

1 Like

Szerintem egy embernek valami egyszerubb cucc is eleg. A feluletet programozok terveztek, ezzel minden rosszat elmondtam rola :D

Ami hasznos: letrehozol egy taskot Jiraban. Elkezdesz dolgozni rajta, es a task adatlapjarol csinalhatsz egy branchet a tasknak. Ekkor a ticket id-jat tartalmazza a branch neve, a task adatlapjan latod, hogy hany commit van a cucchoz, van-e pull request, be van-e mar mergelve. Amikor a Bamboo lefuttat egy buildet, kepes megjeleniteni az adott buildhez tartozo commitokat, ha valami elhasal, rogton tudsz taskot letrehozni a Jiraban a Bamboo alol, ahova be van linkelve, hogy melyik build melyik lepese hasalt el. A Bamboo buildeknek csinaltunk egy kulon Hipchat roomot, ahova megjonnek a buildek eredmenyei, notificationt is dob a desktopra, azonnal latjuk, ha failelt valami, akkor is, ha teljesen mason dolgozunk.

1 Like

Élvezettel olvastam. :))))))

4 Likes

Igen, de nem is az utca emberének írtam. :D Vígasztaljon a tudat, hogy én pontosan ennyit értek az sRGB, színtér, layer, cmyk, smart object témakörből. :D

Na, most már értem! Köszi!
Most én ezt úgy “küszöbölöm” ki, hogy használom a Bitbucket Issue trackerét. Ha van egy probléma, létrehozzuk az Issue-t. A Commitokat pedig be szoktam commentelni az Issue-hoz, hogy egyben legyen. És nekünk az összes commitról és Issue bejegyzésről/módosításról/hozzászólásról jön értesítés a Slackbe.
Egyébként láttam, hogy a JIRA képes olyanra is, hogy egy adott probléma bejegyzésére létre lehet hozni egy folyamatot. pl: meg lehet adni a mezőket, hogy miket kérünk be, majd ezt átadásra kerül a programozó(k)nak, majd ha kész, akkor átadásra került tesztelésre, és ha kész akkor lezárható a probléma. Vagy valami ilyesmi vagy nem a JIRA volt ez :D
Amúgy jól szétoffoljuk a témát, bár a fő témáról szerintem nem sokat lehet beszélni az első két bejegyzésen kívül :D
Szóval szerintem akár külön témába is át lehetne tenni, mert szívesen beszélgetnék/kérdeznék még a témában :D
Mennyi kettőspontos dé :D

https://news.microsoft.com/2018/06/04/microsoft-to-acquire-github-for-7-5-billion/

Érdekes fordulat. Nehéz kinőni a '90-es évek MS ellenességéből, de lassan a MS lesz a jófej a grundon, még a végén. :-)

Hat nekem nagyon nem tetszik az MS logo a skype aljan :(

1 Like

Nekem totál vegyesek az érzéseim. Látom, hogy jó irányba halad, próbálkozik, de valahogy mindig olyan logikátlanságokkal találkozok az oprendszerben meg az Officeban is, hogy szinte naponta fogom a fejem, hogy ezt mégis hogy gondolták…
Pedig komolyan drukkolok nekik.

2 Likes

A MS-ot én így írnám le: Képesek, ma már, matematikailag és logikailag korrekt szoftvereket írni, de még mindig képtelenek felfogni, hogy programozás másik fele az ember és gép közötti kommunikáció megteremtése. Szinte képtelenek “kommunikációs”, felhasználói élmény szempontból korrekt programokat létrehozni. Mintha programozók* készítenék a felhasználói felületet is.

*Elnézést minden felhasználói felület tervezésére képes programozótól! :-)

3 Likes