Külső sd kártya lassulás

Sziasztok!
Hosszú ideje próbálok már külföldi fórumokon is megoldást találáni, de eddig semmi. Hátha itt van valaki aki tud segíteni.
MacBook Air 2017-et használok Samsung Evo plus SDXC Class10 U3 egy Nifty Pro adapteren át. Eleinte nem is volt gond, tökéletesen működött. Aztán (sajnos már nem emlékszem pontosan, hogy mihez lehet köthető), de elkezdett az sd kártya írás/olvasás drasztikusan lassulni. Ez egy egyszerű mentésnél, vagy másolásnál is érzékelhető, de a fő gondot a virtuális gépek jelentik. Sajnos amennyiben az sd kártyán van a virtualis lemez, úgy teljesen használhatatlan.
Formázásokon már túl vagyok, különböző fájlrendszerekkel is ugyanez történik.
Ha esetleg van valakinek ötlete, kérem ne tartsa magában!
Képernyőfotó 2020-05-05 - 16.53.57

Az SD kartyat nem arra talaltak ki, hogy virtualis gep fusson rola. Maga a kartya szerkezete es a controllere is elegge “bena” egy modern flash storagehoz kepest. Ahogyan a flash cellak szepen-lassan elkopnak, ugy lesz egyre lasabb es lasabb a kartya. A kartyat a leheto legkevesebb irassal kellene terhelni.

Nezz meg egy masik kartyat, 99%, hogy egy uj kartya tokeletesen gyors lesz ujra, ezt pedig kukazd ki. A virtualis gepeket pedig felejtsd el.

2 kedvelés

Ui.: ahol ezt igy pedig nem irtak le kulfoldi forumon, iratkozz le :)

Ezt most nem ertem :D

Köszönöm a gyors választ. Igazából csak az volt a fura, hogy egyik pillanatról a másikra lassult be. előbb-utóbb úgyis upgrade lesz, azt biztos nagyobb ssd-vel veszem.

Meg olyat megprobalhatsz, hogy a kartya elejen letrehozol egy 2-4 gigabyte meretu particiot, majd ezutan csinalsz egy masikat, ami a nagy particiod lesz (es nyilvan, ezt a nagyot fogod hasznalni). Igy valamelyest eltoltad a “sectorokat”, igy a filerendszer adminisztracios blokkjai mashova kerultek az adathordozon. Lehet, hogy segit, de a lassulas a lassan kozeledo halal eloszele.

Azert ez elege “alap” fura higy ezt egyetlen egy forumon nem mondtak el neki.