Külsö SSD hiba

Sziasztok, a következő történt, adott egy MAC mini M2. Usb hubon keresztül beledugva 2db 1TB-s WD Elements, illetve 1 db 2TB-s SanDisk SSD.
Egyik napról a másikra, nem jelenik meg a finderben csak egy meghajtó, a három közül. (az egyik WD elements) Nem látja a laptop sem, valamint hiába dugom be az iPad-be, ott sem jelenik meg egyik meghajtó sem.
Viszont szerencsére, a régi Windows laptopomon megjelennek a meghajtók (Win10)
Milyen lehetőségeim vannak, hogy újra lássa a mac mini?
Előre is köszönöm a választ.

Közvetlenül csatlakoztatva sem? A laptophoz is a hubon keresztül próbálod? Lehet a hub hibás, átdugdosva sem változik a helyzet?
Ha a 2 WD-házban megcseréled a merevlemezeket, úgy látszódik az eddig nem látszódó?

1 Like

Köszi a választ! Bedugtam a hub helyére direktben. -alapból elég kevés bemenet van a minin… szóval szükséges a hub…
Direktben felismerte a meghajtókat a háromból kettőt!! Ami a legérdekesebb, hogy az egyik WD-t felismerte, a másik egységet, ami takra megegyezik, azonos formázással, stb , azt nem ismerte fel. Cserélgettem a kábeleket, újraindítás, keresztbefont ujjak stb, úgy sem.
A végén megpróbáltam visszadugni a hubba a cuccokat és csodák csodája- felismert a háromból kettőt… majd néhány perc elteltével, megjelent a harmadik egység is a finderben…
Tehát- műxik- örülök.:stuck_out_tongue_winking_eye: Bár nem értem az egészet, többet vártam egy új mactől…

Az a hub eleg gyanus… ha fontos adatok vannak a meghajtokon, akkor a helyedben “eszkoz adatkabele + 10 cm” tavolsagra helyeznem a hub-tol.

Szia! Segíts okosodni… miért kell elszeparálni? + Az sem világos, hogyha van minden ssd kártyához 30cm adatkábel, akkor hogy értelmezzem a + 10cm-t? Köszi

Ugy ertettem a +10cm-t, hogy ne dugd bele. Ha fontos adatokat tartasz a meghajtokon, akkor egy instabilan uzemelo egysegbe nem szokas ilyesmit csatlakoztatni.

2 Likes

Köszi a jó tanácsot!

Vagy inkább egy vacak hubtól?

1 Like

Prémium minőségű, vadonatúj, hubról beszélünk, szintén gyári új, hordozható SSD meghajtókról.
Megismétlem, direktben csatlakoztatva sem ismerte fel elsőre, az egyik SSD-t a két egyforma közül. Ja, a gépen nincs semmi feltört program, rendszeresen frissítve van az oprendszer, stb. Azt hiszem jogomban áll, amennyiben úgy tetszik, hogy ne legyek elégedett. Megköszönöm a segítő hozzászólásokat.
A külső egységet le fogom választani, csak arra az időre fogom csatlakoztatni,amennyiben a rajta lévő fájlokra szükségem lesz.

Én megpróbálnám egy másik hubbal, vagy más típusú külső házzal.
(Feltört programnak, friss–nem friss oprendszernek ehhez nem sok köze van.)

Nincs külső ház…


Csak ez a kettő. :slight_smile:

Azt nezted, hogy mennyire nem latja? Nem latszik, mint USB eszkoz? Nem latszik, mint storage eszkoz? Latja, de nem mountolja magatol? Milyen filerendszer van rajta? Amikor levalasztod, akkor csak kihuzod, vagy rendesen levalasztod? Nem lehet, hogy fsckzik?

Szia!
Az a történés, hogy nagyon sokára jelenik meg, mint külső meghajtó. A végén bebútolja, de kicsit lassan. Utána, már minden ok.
600Gb-t foglal a 2Tb-ből… EXFAT
Természetesen, mindig leválasztom a
rendszerről, mielőtt kihúzom a gépből. Üdv.

Mennyire sok rajta az apro file? Szerintem fsck-t vagy valami ellenorzest futtat, miutan bedugtad. A rendszerinformacioban latszik mar “ilyenkor”? Nekem egyebkent van 2db tok egyforma hazam, benne 2 db tok egyforma mediummal. Az egyik “sima”, normal storage, az pikk-pakk megjelenik, a masik Time Machine, ott a bedugas (ilyenkor a rendszerinformacio mar latja) es a felcsatolas (amikor megjelenik az ikon) kozott hosszu percek telnek el.