Lock screen

Sziasztok,
Adott egy MacBook Air late 2011, OS X 10.9.5
Van az a kis lakat ikon a menüsorban, amire ha rákattintok, akkor megjelenik egy olyan, hogy “Lock screen”. Ha erre kattintok, akkor elsötétül a képernyő. Ezt követően, ha használni akarom a gépet, azaz megmozdítom az egeret, vagy leütök egy billentyűt, akkor jelszót kér. Ez OK, ez az, amit szeretnék. Csakhogy.
Van az a billentyűparancs, hogy Ctrl+Shift+Power (MacBook Pro-nál Ctrl+Shift+Eject). Ez is elsötétíti a képernyőt, azonban nem kér jelszót a képernyő felébresztésekor.
Amit szeretnék, az a következő: billentyűparancs hatására olyan screen lock-ot, ami azonnal jelszót kér, amikor megmozdítom az egeret, vagy leütök egy billentyűt. Hasonlót szeretnék, mit a Windows-nál a Windows+L billentyűkombináció.
Köszi

Képernyő védő jelszó beállítását állítsd azonnali kérésre. Nálam hot cornerben van a display sleep, 5mp jelszó késleltetéssel, ha véletlen gyorsan vissza kellene lépni, akkor legyen lehetőségem.

A választ nem tudom, de a ctrl+shift+(eject|power) az csak a képernyő kikapcsolása, tehát ugyan az mint ha visszaveszed a fényerőt zéróra

A rendszerbeállítások Biztonság és valami (Magánszféra vagy mi magyarul a Privacy ? :D) Ott az első fülön lehet átállítani, hogy mikor kérje a jelszót. Command+alt+eject (power) az altatás billentyű kombinációja. Én ezt szoktam használni, de ha a háttérben kell, hogy fusson valami, akkor jobb amit írtál az kell. Plusz a Hot Corner is jó ötlet erre.
Amúgy a Hot Corner beállításainál le lehet nyomni bármilyen “command” bill kombinációt pluszban. Azaz, hogy ne egyből reagáljon a képernyő sarkába húzott egérre, hanem csak akkor, ha mondjuk nyomva van a Command vagy a Command+alt+ctrl például.

Köszönöm a válaszokat.
A Cmd+Alt+Eject tapasztalatom szerint nem a gépet, hanem csak a kijelzőt altatja, mert bár e billenytűkombináció hatására a képernyő és a billentyűzetvilágítás elsötétül, a gépem elülső szélén az a kis fehér led azonban nem kezd “lélegezni” mint ahogy akkor, amikor a gép is alszik.
A ‘Require password […] after sleep or screen saver begins’ jó megoldásnak tűnik.

Érdekes, ezen az oldalon már meg sem említik ezt a kombinációt: https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjtx5jr2t_PAhVCbhQKHTuzDY4QFggcMAA&url=https%3A%2F%2Fsupport.apple.com%2Fen-us%2FHT201236&usg=AFQjCNFMbFSIne3qw-Okw8MbaVxoxrTDOw&sig2=Qbg9s9gp8hAycaChC4aiQA