M4 mini

Igen ez szerintem elég jó egy laptoptól. Valószínűleg a hamarosan megjelenő M4-es Macbook Air hasonló lesz a mini M4-hez, szerintem az elég komoly sebesség leszegy ilyen ultrabookban. Nem mintha bármikor lassúnak érezném az M2-est. :grinning:

szerintem idén nem fog jönni az M4-es air

Szerintem már rég túlvagyunk azon a gyorsasági küszöbön, amit megtapasztalni csak egy komplex feladatsor végrehajtatásával lehet, a „hétköznapi” felhasználásnál észre sem vehető.

Igazából a nevetséges 8GB ramot végre sikerült elhagyni, a következő lépés az SSD méret lenne már. Amikor 70 euro egy 1TB SSD már tényleg közröhej a 256-os méret.

Engem jobban bosszant, hogy az asztali gépeknél is elvették a bővítés (csere) lehetőségét. (Laptopom sose’ volt.)

Irod ezt most, hogy a Mini, az pont visszakapta, a Studio es a Pro pedig eddig is az volt?

Mit kapott vissza az M4-es mini? Édeskevés.
A többi ARM-os – iMac-kel együtt – sem bővíthető.

Valójában a design irodán kivül nem értem miért vesz még bárki is iMac-et. Laptop+monitor ugyan azt tudja és mobil (ha kell).

A bovitheto storaget. Ezt kifogasoltad a korabbiakban. De pl, a “kezzel bovitett” 2TB storagenal tuti jobb lehet a gyari 2TB, mert amiket latok tesztek a “hazi” 2TB modulokrol (most egy csomo ember gyartott ilyet youtubera), azok mind sokkal lassabbak, mint az en tobb, mint 1 eves MBP-m 2TB storagea.

Igen, azt az egy lehetőséget. Legyünk hálásak… vagy csak elhibázták? :slight_smile:

Azt is csoda szerintem, hogy igy csinaltak. Mivel nincs szabvany opcio ennek a megoldasara, igy alkottak valamit, ami jo a szamukra. A memoriara 2015os modellev ota sincs szabvany megoldas, igy az sem csoda, hogy nem cserelheto (az Mx szeria ota pedig, ez meginkabb igy is lesz). Viszont amig meg lehet venni a gepeket egyedi memoria es storage konfiguracioval (illetve ugye, amig lesz ember aki ezeket megveszi), addig nem hiszem, hogy tul nagy problema lenne a dolgokkal. Lehetne olcsobb a bovites? Lehetne. Lehetne olcsobb az alapmodell is? Lehetne. Ez ilyen.

Egy külső Thunderbolt 4-es M.2-es SSD-vel azért egy asztali gépet simán ki lehet bővíteni sokkal olcsóbban, mint a gyári horror SSD árakon. A laptopot is ki lehet, csak szerintem azt macerás hurcolászni.

Sőt, ha csupán a tárhely mennyisége fontos, egy USB-C-s is megteszi.

1 kedvelés

Az utolsó teszteredmények az általam hozzáférhető gépeken. M3 nincs sajna senkinek, akit ismerek. Viszont így már értem miért hasít úgy az M1 Max Photoshopban. :grinning:

1 kedvelés

Nekem M3 Pro van, a 6p6e verzio, illetve van egy M4-es iPad is:

1 kedvelés