Megjött végre. Alap mini, ha lesz időm, összemérem az öregebbel. Első nap után
nagyon fürge
Lathatoan kisebb, ne faradj (viccvo’t - meg ha a rosszabbik fajta is)
Amugy nagyon ‘baby’. Akkora mint az apple tv? (sejthetoen a mini joval magasabb)
Teszteket nézve a A m2 MAX alap procit hozza az alap m4 durván jó vétel most az air is. Viszont gpu-ban jóval alul marad.
Az alső gép egy studio szerintem
Az M2 Max CPU resze az ugyonolyan eros, mint az M2 Pro CPU resze, merthogy az van benne. Az M1/M2-nel a Max csak GPU-t hozott a Pro-hoz kepest. Az M3-as csaladnal “csinalta” meg az Apple, hogy a Max CPU-t is hozzon.
Véleményetekre vagyok kiváncsi: Középsúlyos grafikai/fotós (alapvetően nem videós) munkára gondolva így most 2024 decemberben melyik a jobb, időtállóbb választás? Az új Mini M4 pro plusz memóriával, vagy a tavalyi M2Max Studio alapgép? Árban szinte pontosan egy szintre jönnek ki. GPU-ban a St jóval erősebb ahogy RAM elérési sebességben is, míg a Mini CPU-ban valamivel jobb és azonos büdzséből 32 helyett 48GB rammal jön. Ha igaz ilyen felhasználásban a GPU és a memóriasebesség számít többet, viszont a Studio bő egy évvel (?) és chipgenerációval korábbi modell. Az extra portok és végtelen számú monitorok meghajtása nem lényeges szempont, a fránya SD kártya slot meg nem kéne, hogy az legyen… Hm?
En soha nem vennek oluyan gepet, ami nem az “aktualis” modell, kiveve, ha annyira nyomott az ara. Az M4-hez kepest, az M2, az kb. 2 evvel rovidebb support idot fog jelenteni a vegen (hiszen, az 2022 juniusa ota ketyeg). Tehat, ha nekem kene Studio szeru teljesitmeny, akkor azt megvetem volna, masfel evvel ezelott. Most viszont, en mar megvarnam azt, hogy mejelenjen az M4 generacioval. Ez nem a megfelelo idopont arra, hogy az ember Studiot vegyen (szerintem).
ott a pont. megvenném a mini m4-et vagy várnék. mondjuk szerintem a 48GB ram se feltétlenül kell grafikai és fotós munkához.
Köszi a válaszokat! Marad az M4pro Mini (majd ha lehet kapni nem csak az alapgépet, talán év végén). És jogos, igen, hogy perpill nem kell Studio kapacitás, csak az elmúlt kb 3 gépgeneráció alatt idővel mindig kevés lett az eredetileg teljesen jó kapacitás. Ha képszerkesztés közben az ember csak késve látja az apró tónus/zaj/sharpness stb tuning eredményét attól elég frusztráló a munka és gyakran azt se tudni még mindig ua azt nézem, vagy ennyire nem csinált semmi láthatót a művelet. Most egy MBP M1 14"-el dolgozom a 2021-ben alap 16MB Rammal és ez határeset. Még nem cserélném le, de ketten is hozzuk-visszük, akkor pedig egy jóval gyengébb, öregebb iMacre kell átlépni. Na ezt szeretném hosszú távra rendbe rakni. Kösz a tanácsot!
Az M4 pro és az alap, 30 magos M2 Max pontosan ugyanazt az eredményt tudja metal-ban: 115 000 körül.
Edit: most látom csak, közben el is döntötted. A mem-mel teljesen egyetértek, főleg ha adobe szoftokat használ valaki, ott nem igazán divat az optimalizálás, 32 giga erősen ajánlott izmosabb projektekhez.
M4pro most tenyleg brutal jo, jelenleg ezt eri meg a legjobban megvenni, (amig meg nem jelenik az M4 ac studio).
Mi az hogy nem lehet kapni? Nekem 2-3 nap alatt itt volt.
Nekem csak M1 Max és M4 alap összehasonlítási alapom van: a régi Studio ugyanazon Adobe Photoshop/Illustrator/Indesign workflowban még mindig gyorsabb, mint a mini, érzésre a nagyított méretben navigálás (panning) sokkal gyorsabb a Studio-n. Filterek érzésre (nem mértem még meg) kb. 10-25%-al gyorsabbak a Studio-n, én megvárom az M4 Studio-t, az lesz az igazi upgrade. A kolléganőmnek. Én megöröklöm az M1 Studiot, webfejlesztésre elmegy az is
(Jól tudom, hogy az ID továbbra is csupán 1 magot használ?)