Mac billentyűzet Windows géppel

Sziasztok,

Van egy régebbi típusú Apple billentyűzetem, még az elemes változat. Macbook Air 2015-ös gépemhez vásároltam. Céges laptopomhoz szeretném használni, mivel sajnos csak porosodik évek óta. Windows 10-hez csatlakozva a billentyűzet felcseréli a Í-t és a 0-át. Erre a problémára keresem a választ
A nyelvek cserélése és a billentyűzet nyelvcseréje teljesen haszontalannak bizonyoult, mivel a gépem céges Policy miatt angol de a billentyűzet kiosztása szoftveresen és fizikálisan is magyar. Van bármi ötletetek, hogyan lehetne ezt megoldani? Magyar 101-es kiosztás és nyelvek cseréje már megtörtént, maximum a z és y felcserélése “oldódott” meg. Külső ilesztő programok esetleg jöhetnek, mivel az IT-n ezt engedélyezhetik.
Köszi előre is a válaszokat!

A megszokás nem megoldás?
(Winen nem lehet spéci billkiosztást készíteni?)

A megszokás simán lehet egy végső megoldás. De remélem még nem tartok ott. Winen speciális beállítást hiába csinálnék, mivel a gép billentyűzete teljesen megfelelő. A probléma az, hogy allapvetően magyar kosztású apple bill, nem követi le helyesen.

Olyasmire gondoltam, mint az Ukelele Mac-en: megnyitni a majdnem jó kiosztást és megcserélni a két kérdéses gombhoz rendelt karakter(eke)t.

Nem érdemes megváltoztatni, mivel a laptop kiosztása az jó. Külön a billentyűzetbe nem tudok belépni.

Amikor az Apple-billencset használod, átváltanád a kiosztást.

"A nyelvek cserélése és a billentyűzet nyelvcseréje teljesen haszontalannak bizonyoult, mivel a gépem céges Policy miatt angol de a billentyűzet kiosztása szoftveresen és fizikálisan is magyar. "… "Magyar 101-es kiosztás és nyelvek cseréje már megtörtént, maximum a z és y felcserélése “oldódott” meg. "

Na jó, talán meg sem kellett volna kérdezned.

Elvileg, ha a Microsoft Keyboard Layout Creator segitsegevel keszitessz egyeni kiosztast (es ezt telepited is), akkor ott meg tudod oldani ezeket a csereket.

3 kedvelés

Szia Czo, nagyon köszönöm a segítséget, sikerült.

3 kedvelés