Mac Mini és 2011-es 27"-os gép összekötése

Egyenlőre csak kíváncsiságból kérdezem. Van egy 2011-es nyári kiadású iMAC 27"-os gépem.
Sajnos már nem frissíthető a rajta lévő op. rendszer.
Értékes a gép, mert 2 db 1 Terrás SSD van benne(saját szereléssel) a memóriája tovább nem bővíthető.
Egyébként ragyogóan működik.
Hogyan lehetne összekötni egy új MAC Minivel, hogy a gépben lévő adatok hozzáférhetők legyenek, és a meglévő kijelzőt használjam?

Üdv.: Tja

Mit jelent az, hogy “uj” Mac Mini? Ha a Mac Mini Apple Silicon, akkor nem tudod hasznalni az iMac kijelzojet. Ha az “uj” az azt jelenti, hogy ujabb, mint a 2011-es iMac, akkor tudhatod hasznalni.

Osszekotheted Ethernettel, Thunderbotl kabellel, van erre kitalalt USB kabel is. A lehetosegek szama vegtelen. De ha jol sejtem, a ketto gep mar eleve “ossze van kotve”, mert kozos halozaton vannak, ugy pedig, bekapcsolva a file megosztast, rogton el is fogof tudni erni a fileokat.

Kedves Czo !
Köszönöm a választ.
Azon gondolkodtam, hogy érdemes e most vásárolnom Mac Minit, hogy a meglévő 2011-es gépemen, vagy a 2017-es kiadású 27"-os gépeimen a legújabb op rendszert tudjam használni.
Természetesen közös hálózaton lennének.
Az nem számít, hogy a meglévő gépen is van op. rendszer?

előre is köszi
Tja

Addig tudod frissiteni a meglevo gepeket amig tamogatva van (ezt fejbol nem tudom melyikre melyik a legutolso OS verzio). Ez fuggetlen egy masik gep vasarlasatol.

Ezt értem, meg tudtam is. Éppen ez az oka, hogy egy mini vásárlásával a régi gépeken a kijelzőt használva tudom e pld. a Sonoma rendszerét használni?
Tja

Ahh, igy mar vilagos. A regebbi iMac masinak kijelzojet szandekoznal meghajtani az uj mini-vel.
Ahogy azt @Czo emlitette az apple silicon nem kompatibilis ilyen modon a regebbi gepekkel. Intel az intellel, AS az AS-al.

Köszönöm szépen peppino!

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.