mac pro 2009-NVIDIA Geforce GTX680 HDMI hang

Sziasztok,
A fenti összeállítás ezelőtt kb fél éven keresztűl teljesen rendben működött-HDMI_Hang- majd akartam tenni egy windows 7-et de valamit nem jól csináltam a bootcamp-pel így inkább letöröltem a bootcamp particiot majd csináltam egyP+R+Alt+CMD resetet és azóta nincs hang a HDMI-n keresztül.
Előtte ez gyönyörűen működött, most nem, hiába mindenfajta reset stb.:

Nincs hang.

Az nvram resettel jol kiutottel minden beallitast. A rendszer vagy a web drivert hasznalod? Ha az elsot probald a masikat, ha a masodikat probald az elsot :) lehet, hogy 3rd party kartyaknal (eredeti Apple a kartya vagy flashelt?) csak a web driver lesz a nyero.

Szerk: meg 1 dolog eszembejutott, mit jelent az, hogy nem megy? Beudogott TV/erosito eseten nem tudod kivalasztani, mint outputot? Vagyvki tudod, de nem szol?

nem adja be lehetőségnek-nem látja a SONY HDMI hangot-egy tv ez. Azt honnan tudom, hogy a videokártya flashelt-e?Bootscreen van ez biztos.Eddig OSX default driveren működött. Már 1-2 napja próbálkozom a balga kis tudásommal meg olvastam pár külföldi fórumot de a végén csak itt kötöttem ki.

Ellenőrizd a System Integrity Protection állapotát. Ahhoz, hogy a HDMI patch működjön letiltva kell lennie és a PRAM reset ismét bekapcsolta, így nem töltődnek be a kextek.

1 Like

Köszönöm a válaszaitokat, ez volt a probléma! “csrutil disable” és van a hang a HDMI-n.