Mac Pro 5.1 2010 (2012nek látszik) Os upgrade

A valójában 2010-es Mac Pro 5.1 gépemet (felújítva vettem 2012-nek mutatkozott sw szerint) 2 éve segítségetekkel sikerült fölhúznom OS 10.15 használatra. Most kezdenek kifogyni a használható alkalmazások. Kérdése, van-e megbízható megoldás, hogy OS 11 alatt működjön a gépem és hogyan végezhető el a művelet?

Szia, az opencore patcher oldalán megkuksizod hogy mi a szitu.
szituáció
Haverom felrakta, usb 1 az persze megy a levesbe, tehát usb 3-as kártya kell. És a wifi is lehalt. Lehet azóta javítgattak a wifin. Alap a metal videókari. Az opencore offolja a sip-et, tehát saját felelősségre rakjad fel.
Én ez alapján tettem rá az air gépre a Monterey-t. A folyamat minden gépen ugyanaz.
Videó
5.1 próra
Ajánlott egy time machine mielőtt elkezded. Sok sikert.

Én ilyet mindenképp úgy csinálnék, hogy maradjon a gépen (legalább) 1 „hivatalos” rendszer, ami alól lehet bütykölni a többit. 5,1-esben elfér. (Mojave is metálos, tehát az alap…)

Ha mindenáron frissíteni kell a szoftvereket, melyek igénylik az újabb rendszert, akkor el kell engedni a gépet! Nekem is nehezen sikerült, bánom is :slight_smile:

1 Like

Az elengedes tenyet banod, vagy azt, hogy sokaig tartott elengedni?

„Fogós, ravasz kérdés!” :slight_smile:
Annyira nem bánom, de tizenév alatt összenőttem a gépcsaláddal… gondom sosem volt velük.

Köszönöm a hasznos válaszokat. Ezek alapján már el is ment a kedvem az egész upgrade ügytől. Már csak az lenne még egy kérdésem, hogy ugyanezek a problémák érvényesek -e a MacBook Pro-ra is ami 2012 mid (Intel i7 2,9Ghz kétmagos Intel HD Graphics4000) kiadású és nagy jól működik rajta az OS 10.15

En Venturat hasznalok a 2012-es macbookpro-n, es nem nagyon van vele bajom. 16/512GB-vel eleg jol hasznalhato. Bar nekem nagy teljesitmenybeli igenyeim nincsnek, legalabbis amire hasznalom.

Ha mindig naprakesznek “kell” lenned, akkor en mar intel-es vasba nem fektetnek.

1 Like

Nos ha megnézted volna a linkelt videót akkor ott pont egy 12-es mpr-ra hegeszti fel az op-ot. Az opencore szerint nem lesz gond.

Ha '10–12-es gépei vannak, szerintem nem kell naprakésznek lennie. Legfeljebb lemarad néhány emojiról… :slight_smile:

6.1 mac prora, mindne gond nélkül felment a z opencore és ment is rendesen.

Köszönöm a válaszokat, éppen a tanácsaitokra voltam kiváncsi. Az eredmény a gyanúmat igazolja, nem létszükséglet ezeket a gépeimet tovább upgrédelni. Ha nagyon muszáj akkor egy újabb MacBook Pro jön a házhoz.
Mac gépeket 92-óta használok, előbb csak munkahelyen, 2004-óta itthon is nem üzleti céllal de professzionális hang és videó szerkesztési feladatokra, ezért kérem időnként szakértői segítségeteket.

1 Like

(Pedig hát: https://www.reddit.com/r/OpenCoreLegacyPatcher/comments/1ad9ta0/this_is_actually_jokes_a_2008_macbook_running_a/ )

Kösz! :smile: :grinning:
Pedig már beletörődtem, hogy nem kell ezzel a kérdéssel tovább foglalkoznom. Most lesz mivel foglalkoznom.

Talán ide kapcsolódóan hátha tud valaki segíteni. Én is frissítettem az 5.1-t Ventúrára egy külön partícióra. Megy rendesen, csak az előbbi Mojave-ra nem tudok visszabootolni. Bejön a bootmenü de ha régebbi rendszerre akarok menni csak áthúzott kör jelenik meg. Próbáltam a telepítő usb-ről is de ua. Ráadásul egy Vega 56 van dual biossal amin van bootmenü is. Az “eredeti” modban nem jön be semmi csak a pc modba jön be az opencore menüje. Valami Efi kavarás lehet mögötte. Ötlet?

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.