MAC Pro 5.1 nem indul

Sziasztok,
ma délután azt hittem, lefagyott a gépem - monitorok sötétek, billentyűzet nem reagál. Újra indítottam volna, de sztrájkba lépett. Ventillátorok elindulnak, DVD zizeg kicsit, de ennyi. Sipolás nincs.
Van tippetek a hiba felderítésére?

Ha RAM-ot kiveszed, nem sipol? Nincs egy fogyasztasmerod? Ha bekapcsolod, mennyire ugrik fel a fogyasztas? Ki is kapcsol, vagy ugymarad? Tehat forognak tovabb a ventik?

1 Like

4 egyforma ram modul van benne, próbáltam 1-2 modullal, ram nélkül is. Sajnos nem sípol. Nem kapcsol ki, ventik mennek alacsony fordulaton. Miért érdekes a fogyaastás? Van lakatfogóm, csinálok egy kábelt és tudok nézni áramerősséget.

Alapvetoen, ha rogton ki is kapcsolt volna, akkor valahol lehet valami rovidzar, vagy a tap nem mukodik megfeleloen. Ha van rendes fogyasztas, mondjuk ugy 100W kornyeke, akkor feleledtek a CPU-k, meg talan a memoria is, tehat valszeg a tap is megy, ugyonakkor nincs magyarazat arra, hogy miert nem sipol. Ha a fogyasztas alacsony, akkor alaplap es tapegyseg az, amit megneznek, mert nem igazan indul be. Gondolom azon mar tul vagy, hogy mindent kipakoltal belole, tehat csak annyi cucc van benne (logic board, cpu, minimalis darabszamu RAM es VGA), ami eleg arra, hogy kepet adjon.

Aktivan ment, amikor megallt? Vagy sleepben volt?

1 Like

Nézek fogyasztást lakatfogóval majd.
Egy usb 3-as kártya volt benne, azt rögtön kiszedtem, és az egyik nvme kártyát a kettőből, a másikon van a boot. Sata-n nincs semmi, hdd-ket az usb-3-on keresztül használtam. VGA egy radeon hd 7970 3gb bootscreennel, másik sajnos nincs, ennek viszont megy a ventije. Az nvme kártyának van egy ledje, az is világít, a pci sineken tehát van táp. A proci bordján felvillan a led bekapcsoláskor. Billentyűzet halott.
Mennyi a min ram modul, egy?
Tegnap du használta a párom, csak felállt mellőle. Mivel gyakran megy rajta fel-le töltés, nem volt most sleepben.

SSD halál? Bár lehet akkor is sípolna. Valahogy sata-ra kellene egy os és úgy is kipróbálni.

Üdv. Tapasztalatom szerint VGA hiba. Az hogy a ventik pörögnek még nem jelenti azt hogy hibátlan a kártya.

Az ssd usb tokban működik másik géppel. Na meg keresné boot-nál, ha az lenne rossz.

Köszi, megnézem más kártyával.

Van kéznél másik? Egy 5770-est tudok kölcsönözni (Dunakanyar).

Van másik, de sajnos nem ez a gond. :-/

Milyen op.rendszer van a PCIe SSD-n és milyen videokártyával próbáltad ?

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.