Mac Studio 2025

Megjöttek, és elég érdekes a felállás. Az alap M4 Max, a nagyobbik M3 Ultra. Az árazás is elég érdekes, M4 Max 1TB SSD-vel, 128 GB RAM-al majdnem annyi, mint az M3 Ultra 1TB SSD-vel és 96GB RAM-al. Lesz min agyalni…

Egyszerű a kérdés inkább egyszállas vagy több szállas teljesítmény kell? De amúgy aki bele ugrik már az 5e dolláros gépbe inkább az m2 ultrát választja a 1,5szer erősebb gpu és a kétszer erősebb natural engine végett. (szerintem)
Az igazi kérdés ebbe a formában megint minek van még mac pro? Lassan 10 éve ezt csinálják csinálnak egy brutális gépet utána meg teljesen hagyják elavulni.

Nem gondolom, hogy sokan veszik.

Biztosan nem, de mondjuk ennyiért nem is fogják. Egyszerűen állandóan hagyják elavulni a kuka mac pro óta.

Lesz… meg ha meg hozza nezzuk a kimaxolt m4pro minit. Kivancsi leszek.

Szerintem csak presztízsből gyártják… bezzeg a „sajtreszelők”, én kb. 14 évig használtam 1-től 5-ig. :slight_smile:

Pedig egy jo dolog lenne, mert sokhelyre kelhetne ahol szükség van pci-e kártyákra (persze egyre kevesebb) teljesítményben pedig már a mac studio is “kellemes”.

Még az is elég lenne, ha egyes szoftvergyártók (pl. Adobe) nem bénáznának. Pl. InDesign 1 magot használ(t), közben volt még 11…
(Nem, nem lehet helyette mást használni, ha abban kapjuk és abban is kell továbbítani a munkát.)

Persze de ez nem az apple hibája. En pl még olyan mp3 konvertálot nem találtam ami képes több magot használni így 2025-ben :smiley:

Kép 2015-ből (szerintem 3,1-es MP):

A régi (inteles) Max-nál lehetett állítani, hány magot használjon.

1 Like

MediaHuman Audio Converter hasznalja (ffmpeg).

De, vannak én pl rendszeresen használom a régió Bigasoft Total Video Convertert de a Wondershara UniConverter is használják az összes 6 magot Mac Pro 5.1 gépemen Mac Os 12.7 alatt.

Ez is csak egy szálon dolgozik.

Nem amiatt, mert nem ARM-os? (Van még Rosetta 2?)

Nem nézegettem hogy rosettán fut e vagy sem. Megnéztem hány százalékban terheli ki és kész.

Úgy láttam, hogy nagyon régi, egész biztosan nem ARM-os. A Rosettát pedig egy-két főverzióváltás után ki szokták vezetni, amiatt kérdeztem.

Bar nem tudom nekem valaszotal e :slight_smile: de a media human tuti tobb magot haszznal. Intelen is es ARM-on is.Igaz ott meg Rosettan fut (biztos nem volt ido atkodolni), de 4 performance magot ott is hasznalja.

egy 70 perces wav fájl volt és csak egy magot terhelt be végig.

erdekes, nalam mind hasznalja…