Macbook Air kernel panic és melegedés

Sziasztok!

Nagyjából 1 hónapja a kb. 5 éves MacBook Air-em azt játsza velem, hogy random lefagy az OSX, mert a processzor túlmelegszik és leáll az egész. Aztán egy ideig semmi, és kezdődik elölről az egész. Nem tudom eldönteni, hogy ez szoftveres-e vagy maga a vas. Egyelőre munka miatt nem volt időm újrahúzni, de gyanús, hogy HW probléma lesz. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Első körben, szét kellene szedni, kitakarítani és újrapasztázni.

4 Likes

Egyszer nálam “hasonló” problémát okozott egy konvertálás. Egy mkv-ból akartam mp4-et gyártani, de valahogyan beragadt a kódolás. (Miután bezártam és teljesen kiléptem a progiból.) Sőt, újraindítottam a rendszert is. De egy idő után, mindig 100%-on ment a proci, pedig semmilyen progi nem futott. Aztán megnéztem a procihasználatot. Már nem emlékzem, hogy mi okozta pontosan a hibát (valami ffmpg cucc volt), de megkerestem, törőltem és azóta minden flottul megy. Igaz, már egy új MacBookom is van azóta, de néha még előveszem a 2009-es MacBook Hófehérkét. Röviden csak annyi: valami esetleg nem “ragadt” benn?

Holnap reggel viszem az Almáriumba, remélem ennyivel megúszom a dolgot 🙂 Azóta külső HDD-n lakom és onnan bootol a rendszer, hogy legalább annyival is kevesebb hőt termeljen a gép + nyélgázon megy a cooler. Úgy érzem magam ezzel a konstellációval, mint valami kínai tányérpörgető 😄

nem ragadt benn tuti, ezt HW ügy. nulláról felrakott macos is kifagy ha melegszik.

Alaplapcsere lett a verdikt (160k). Nem tudják mitől lehet, a gyanú szerint a CPU-ban van valami zárlat. Szerintetek ezzel érdemes az Apple-hez fordulni vmi refund ügyben? Van itt valakinek ebben tapasztalata?
Kicsit megszívtam ezzel a géppel, mert fél évvel ezelőtt az akkumulátor hibásodott meg egyik napról a másikra. : (

Kb annyit er a gep mint amennyit most ra kell koltened :( Nem hiszem hogy az apple barmit csinalna. En a helyedben ezt megprobalnam beszamittatni/eladni es vennek egy masik gepet. Bocs, gondolom valami pozitivabb hozzaszolasra vartal :(

1 Like