MacBook Air, (Monterey 12.7.3.) alatt, VMWare-al futtatott Win7-nél nem működik az USB

Van egy 2019-es MacBook Air-em, Monterey 12.7.3.-el. VMWare Fusiont használok rajta, Windows 7 Ultimate-el. Az a gondom, hogy amikor Kingstone datatravel 3.0(64GB) csatlakoztatnék hozzá, feldobja a lehetőségek connetc Windows vagy Mac, és ha itt a windowst választom ez a hibaüzenet fogad: “The device “Kingstone datatravel 3.0” was unable to connect to its ideal host controller”.
A vége az, hogy az “ezközt nem lehet csatlakoztatni” Unknow Device lesz.
Néztem pár tutorialt a megoldásról, minden partícióra leformázva próbáltam, néztem a régi Mac-eknél (windows alatt) usb 3.0 engedélyezését. De sehogy nem sikerült megoldanom.
Ugyanezen a gépen, ha “connect to Mac”-et választom, gond nélkül megy az USB, ahogy mindenhol máshol.
Valaki hátha tudna segíteni, mert sokat próbálkoztam, és nem tudom mi lehet a megoldás!

Milyen USB adaptert raktal a VM-be? 2.0-as vagy 3.0? Ha 3.0 es nincs bedugva semmi, mindenhez fel van rakva a driver?

Ez egy Kingstone 3.0. Elvileg a win7 ultimate-be minden driver megtalálható már hozzá. Próbáltam külön drivereket leszedni hozzá(a régebbi win7-eknél nem volt megfelelő) de azokkal sem ment.(a mostani win7 ultimat tartalmazza a legfrisebb drivereket, amikkel menni kellene, másik PC-n uyganevvel az OP rendszerrel semmi gondja az USB3.0-nak))

MEGOLDÓDOTT! Kissé jobban belegondoltam amit írtál, és megnéztem a VM Hardware settings/USB and Bluetooth fülecske alatt a bejelentkező USB Kingstone 3.0-át. Itt alul, egy fülnél nem vettem észre az Advenced USB optiont, ahol valóban 2.0-ra volt állítva az USB Compatibility. Ezt 3.1-re állítottam, online lefrissítette a VMware oldaláról a drivert hozzá, és most minden gond nélkül megy.

Köszönöm a segítséget, úgy látszik csak egy kis szikra kellett a megoldáshoz!:slight_smile: Ha valakinek hasonló a gondja, legalább tudja hol kell állítani.

2 Likes