Macbook Pro 13 mid 2012 villgó mappa

Sziasztok!

Van egy, a címben található gép. Volt a gépben ssd és szalagkébel csere és megint visszatért a következő hiba: bekapcsoláskor villogó mappa . Most már egyáltalán nem lát semmilyen meghajtót.
Van valami ötletetek, megoldásotok az alaplap cserén kívül?

Köszi!

Közvetlenül a hiba mostani fellépése előtt történtek a cserék? Volt jó is?
(Külső meghajtóról talán használható marad, az alaplapcsere túl drága, gondolom én.)

Első alkalommal kábel csere volt, aztán mikor megint megjelent a hiba, akkor SSD csere. És most vagyunk a harmadik alkalomnál.
Igen, az alaplap csere túl drága lenne.

Külső meghajto?

Ebben még volt dvd, ha jól emlékszem, annak a helyén sem ismeri fel?

Igen, jól. De az Apple nem lenne Apple, ha nem tette volna meg a következőt: A dvd lejátszó csatlakozója majdnem egy szabvány SATA, csak ahol az áramot veszi fel, az jóval rövidebb, így nem lehet rácsatlakoztatni ott.

Egy laptop esetében nem érzem túl jó megoldánsak, de ha a user nem cipeli, akkor jó ötlet.

Szerintem a kolléga arra akart utalni a külső meghajtóval, hogy próbáld ki. (vedd ki az ssd-t és usb to sata átalakító) Ha úgy sem működik akkor az ssd a hibás.

1 kedvelés

Mivel korábban írtam, hogy SSD olt már cserélve (konkrétan egy hete), így nem hiszem, hogy arra utalt. Illetve más SSD-t se ismer már fel. Ami meg benn volt a HDD Sentinel szerint hibátlan. Windows is látja.

Nem biztos, hogy jól értem, de én a 15-öshöz vettem egy ilyet és kicseréltem a dvd-t is winchesterre. Az nem lenne megoldás?

https://www.notebook-alkatresz.hu/sata-optibay-ultraslim-9-5mm-macbook-pro-13-15-17-unibody-sata-optibay-ultraslim-9-5mm-macbook-pro-13-unibody-a1278/pd/56895?utm_source=argep.hu&utm_medium=cpc&utm_term=SATA%20optibay%20ultraslim%20(9.5mm)%20MacBook%20Pro%2013"%2015"%2017"%20Unibody&utm_campaign=Optikai%20meghajtókeret%2C%20optibay

Ebbe bármilyen 2.5"-es cucc belemegy, és csak becsúsztatod a dvd helyére. Egyedül a magasságát kell csekkolni, ott volt valami eltérés, nem mindegyik fért be bármilyen sorozatú MBP-be, ha jól emlékszem.

Elszomoritalak :) Micro SATA lesz az, szabvanyos. A sima tapcsatlakozoban lenne ugye 3.3, 5 es 12v, a Micro valtozatban pedig csak 3.3v es 5v. Pont a hordozhato gepekhez talaltak ezt ki, ahol nincs jelen a 12v a diszkeknel.

Igen, ez jó cuccnak tűnik. Köszi!

Ha nem a kábel és nem az eszköz, akkor a vezérlő lehet a hibás, ez esetben hiába raksz bele optibay-t. (Egy alaposabb bevizsgálás kellene.)

Gondolom az meg az alaplapon van, tehár akkor meg azt kéne cserélni. Köszi!

9,5 mm magas ez a cucc. Messze nem fér bele sajnos.

Emiatt kellene jobban megnéz(et)ni. (Legfeljebb USB3-as külső házzal még használható marad.)
Befér: Installing MacBook Pro 13" Unibody Mid 2012 Dual Hard Drive - iFixit Repair Guide

1 kedvelés

Arra probaltam celozni, hogy probald ki egy kulsomeghajtoval. Akkor kiderul mi a rossz.

Rádugtam a merevlemezét usb-re és onnan egyből bootolt vele.

Akkor lehet erdemes lenne megprobalni masik kabelt meg.
@Czo pedig megmondja ilyenkor hasznalja a sata vezerlot a rendszer ha usb-n van radugva vagy nem :)

1 kedvelés

Rájöttem, hogy van nekem ilyen kéznél. Bele is ment, de ugyanaz a hiba, hogy villog a mappa, benne a kérdőjellel.
Usb-n bebootolt.