Van egy, a címben található gép. Volt a gépben ssd és szalagkébel csere és megint visszatért a következő hiba: bekapcsoláskor villogó mappa . Most már egyáltalán nem lát semmilyen meghajtót.
Van valami ötletetek, megoldásotok az alaplap cserén kívül?
Közvetlenül a hiba mostani fellépése előtt történtek a cserék? Volt jó is?
(Külső meghajtóról talán használható marad, az alaplapcsere túl drága, gondolom én.)
Első alkalommal kábel csere volt, aztán mikor megint megjelent a hiba, akkor SSD csere. És most vagyunk a harmadik alkalomnál.
Igen, az alaplap csere túl drága lenne.
Igen, jól. De az Apple nem lenne Apple, ha nem tette volna meg a következőt: A dvd lejátszó csatlakozója majdnem egy szabvány SATA, csak ahol az áramot veszi fel, az jóval rövidebb, így nem lehet rácsatlakoztatni ott.
Szerintem a kolléga arra akart utalni a külső meghajtóval, hogy próbáld ki. (vedd ki az ssd-t és usb to sata átalakító) Ha úgy sem működik akkor az ssd a hibás.
Mivel korábban írtam, hogy SSD olt már cserélve (konkrétan egy hete), így nem hiszem, hogy arra utalt. Illetve más SSD-t se ismer már fel. Ami meg benn volt a HDD Sentinel szerint hibátlan. Windows is látja.
Ebbe bármilyen 2.5"-es cucc belemegy, és csak becsúsztatod a dvd helyére. Egyedül a magasságát kell csekkolni, ott volt valami eltérés, nem mindegyik fért be bármilyen sorozatú MBP-be, ha jól emlékszem.
Elszomoritalak :) Micro SATA lesz az, szabvanyos. A sima tapcsatlakozoban lenne ugye 3.3, 5 es 12v, a Micro valtozatban pedig csak 3.3v es 5v. Pont a hordozhato gepekhez talaltak ezt ki, ahol nincs jelen a 12v a diszkeknel.
Akkor lehet erdemes lenne megprobalni masik kabelt meg. @Czo pedig megmondja ilyenkor hasznalja a sata vezerlot a rendszer ha usb-n van radugva vagy nem :)